Думки богослова після «виборів» у Швабростані

25.03.2024 0 By Writer.NS

Ексклюзив. Бог скрізь – навіть у новинах. Ось чому ми розглядаємо кожну новину через призму віри. Ми прагнемо забезпечити якісну незалежну християнську журналістику, якій ви можете довіряти. І тут вже не принципово, як саме пройшли вибори, яким чином були здійснені підтасовування та вкидання, як саме змушували людей голосувати, чи були які-небудь взагалі спостерігачі, скільки процентів намалював диктатору (87 або 95). Про це найближчими днями з’явиться купа різної інформації, а наша мета зараз – розглянути метафізичні, екзистенціальні аспекти даних процесів, проаналізувати все, що відбулося з релігійного погляду.

Зазначимо, що роль особистості в історії людства – це основний діючий чинник. Нехай мені пробачить святий Августин, за надто вільний рерайт, але сам Христос кардинально змінив рух історії. А деякі особистості бажають повернути все назад, а серед них є й предтечі антихриста, зокрема й російський диктатор, якого зараз пере-«обрали».

Вторгнення Росії в Україну було в серцях та умах кожного в усьому світі. Людям цікаво, що відбувається в голові у Володимира Путіна та чому він продовжує протягом вже 10 років нападати на український народ. Зараз часто та слушно порівнюють його з антихристом. Два роки тому, 27 лютого 2022 року, пролунала заява митрополита Епіфанія (Думенка), Предстоятеля ПЦУ, про те, що російський президент Володимир Путін є «антихристом нашого часу», додала ще одну інтригу до зростаючих есхатологічних питань, пов’язаних з путінським вторгненням в Україну. Деякі люди можуть (по)ставити собі питання, хто такий антихрист і що означає бути схожим на нього. Па(хана) всього Швабростану вважають антихристом, тому щось, що він робить зараз, повністю суперечить Євангелію, суперечить Божому закону.

В очільнику Росії «діє дух антихриста, ознаки якого письма розкриває нам: гордість, відданість злу, немилосердя, фальшива релігійність. Таким у час іншої світової війни був Гітлер. Ніні таким став Путін», – сказав митрополит, передає прес-служба ПЦУ. Він зазначив, що президент Росії наказав підвищити рівень готовності ядерної зброї. «Хіба це не підтвердження того, що глава нашої держави Володимир Зеленський та багато інших говорили від початку: в небезпеці не лише Україна, в небезпеці – весь світ», – каже Предстоятель ПЦУ. «Тому завдання не лише нашої країни, але всіх країн світу, всіх людей доброї волі – зупинити Путіна зараз… Я закликаю світових лідерів до цього!», – підкреслив митрополит Епіфаній.

Кілька місяців після початку повномасштабної війни тому почесний Патріарх Філарет з великим жалем повинен нині сказати гласно, що серед правителів світу цього, всього лише за фактом хрещення відносяться до Православної Церкви, з’явився справжній «новий Каїн – не по імені, але у справах. Справи ці свідчать, що згадуваний правитель, як і перший в історії братовбивця Каїн, потрапив під дію сатани», – йдеться в заяві Патріарха. При цьому російський лідер «залишається глухим» до закликів одуматися, тому що в нього, «як в Юду-Іскаріота, увійшов сатана», – переконаний Патріарх Філарет.

Вислови першо-ієрархів говорять про те, що всі ми повинні чітко розуміти небезпеку, яку представляють такі лідери, як Путін. Світ ніколи не стикався з такою серйозною загрозою з боку правих авторитарних лідерів. Сама демократія виявилася вразливою. Адольф Гітлер кооптував церкву та пропагував християнський націоналізм у Німеччині. В результаті в Західній Європі після Другої світової війни суспільство втратило віру.

Путін – це «інструмент» диявола, втілення корумпованої влади, відчуженої від вічних цілей Бога. Путін – це глобальне зло у світі; він антихрист», –наполягає отець Валеріан Головченко, стоячи на снігу з чотками біля свого скромного будинку в Києві. «Весь світ намагається якось передбачити або спрогнозувати його дії, але він в основі своїй злий, і дуже схожий на «ідеального правителя»; він обманює людей; він бреше вам прямо в очі та в обличчя».

Він стверджує, що є християнином, іноді відвідує Російську Православну Церкву, позує для фотосесій з православними священиками та згадує в промовах про Церкву і її значення в житті Росії більше, ніж будь-який російський лідер з часів царів. Але немає жодних доказів того, що він мав особисті стосунки з Ісусом Христом або що біблійне вчення насправді формує або керує його діями. Об’єктивні дані свідчать про те, що Путін грає на глибокій культурній і національній прихильності російського народу до російської православної церкви, щоб підвищити свою популярність і посилити політичну владу

Перепризначений «президент» Швабростану дуже любить себе піарити як істинно православна людина. Адже антихрист, згідно з пророцтвами, буде спочатку «косити» саме під доброго християнина, а вже потім він буде створювати нову єдину світову релігію. Ну-то на сьогодні їхній перепризначений президент «істинний християнин» – то він на Великдень та на Різдво відвідує Храм Христа-Спасителя або якусь сільську церкву (з масовкою із співробітників ФСО), то він в ополонці купається (і при цьому неправильно хреститься), то вони з лжепатріархом Гундяєвим цілуються, як два геї, але іноді воно зустрічається з рабинами, торкаючись долонею до Стіни Плачу в Єрусалимі.

Варто Путіна послухати по зомбоящику і люди впадають у гіпноз, їм вже не віриться, що він може бути головним лиходієм, чому до речі так і стурбовані американці, чому вони завжди бачать ворога в Пост-Совдепії. А росіяни навіть можуть прекрасно знати, що за пророцтвами Ігнатія Брянчанінова, саме їхній Мордор повинен стати знаряддям антихриста, або його предтечі, як це і відбувається сам зараз.

На жаль, росіяни насправді стали дотепер провідними шанувальниками сатанізму, хоч і кричать що загроза це ми, українці, нібито у нас цей сатанізм вміло приховують, хоча якщо дивитися уважно, то видно що у них сатанізм на кожному розі, сатаністи сидять при владі і навіть не бояться.

Повернемося майже на 4 роки назад. Тоді 3 жовтня 2020 року в Хабаровську (а це Зелений Клин, територія де живуть нащадки українців) на маленьких та великих плакатах різнокольоровими фарбами було написано: «антихрист – не в Америці; він у Кремлі»; «Путін та фашизм – синоніми»; «Путін і життя несумісні»; «Путін – притвор для Росії».

Вже давно про це говорив ще Рейган, що Швабростан (а тоді ще омріяний та оспіваний кремлівською бандою СРСР) – це обитель та втілення світового зла. Путін давно став предтечею антихриста, що служить сатані, робить йому масові жертвопринесення. Хіба нормальна людина зважилася б холоднокровно підірвати житлові будинки своїх же громадян? З них й почав він масові жертвопринесення. Вибухи цих будинків були як прорив до ще більших жертвоприношень  злим духам – почалася війна в Чечні та не одна.

Цей маніяк вже не може зупинитися ні під яким приводом, ні перед яким божевіллям. Ось почав велику божевільну та руйнівну війну. Його демонічні рученята й на ядерну кнопку натиснули б. Але сподіваюся, що Бог відніме у нього погані криваві рученята. Вони, він з лукавим, два брати – сатаністи.

Дуже часто різного роду аналітики говорять про повернення при Путіні комунізму (в плані того, що його методи будуть схожі з методами комуністів) у своєму гіршому варіанті зі стеженнями, посадками невинних та протестуючих. Різниця тільки в тому, що комуністи виправдовували свої методи національними інтересами Радянського Союзу, а Путін і його оточення бажають відродити цей самий паскудний Радянський Союз.

Вже не-фахівцям ясно, що економіка РФ доходить до свого повного краху, але вампірові все одно, адже чим більш убогі росіяни, тим більше їх можна відправити на фронт і запекти на радість сатані. Насправді рятувати країну треба від самого диктатора, бо ніщо не може нашкодити країні більше, ніж його неприхований сатанізм.

Юнак із пітерської підворітні, холоп та кат, й син холопа-ката й холуя, став працювати у КДБ та з часом сів на царський трон династії Романових. Не вірю, що без допомоги диявола це можливо. Додаймо, що він ще й лицемір із лицемірів: то виступає з трибуни прикрашеної двоголовим орлом на фоні сатанинського зіггурату (мавзолею свого попередника), то камуфлює це капище сатани (свого покровителя) в Храм збройних сил. І не дозволяє розмов за демонтаж мавзолею та людського поховання Ульянова-Леніна. Значиться зіггурат йому потрібен.

Путін справді схожий на антихриста – ознаки предтечі антихриста у ньому більш переважають, так само сказано що предтеча антихриста та й сам антихрист будуть лагідними на початках, тому спокусять багатьох віруючих. Що в принципі й сталося вже на Швабростані, але на ділі він все церкви під себе підминає, і той хто не розбирається в законах церкви і взагалі Божих законах, той не розуміє що така приватизація церков рівносильна підміни поняття Бога. Ніколи ні за яких царів жоден правитель свої права на церкви не пред’являв і не намагався під себе підім’яти, це вже пряме богохульство, коли священики бояться уряду, а не Бога, і підстилаються під закони нинішньої влади, а від законів Бога віддаляються.

Путін часто згадує Російську Православну Церкву у своїх публічних виступах, відводячи церкві набагато помітніше місце в російському політичному житті, ніж його попередники. Але навряд чи ці заклики здаються щирими в релігійному сенсі. Однак він використовує церкву, щоб виправдати російську експансію та спробувати дискредитувати вплив Заходу у Східній Європі. Хоча ці заяви служать для того, щоб підкреслити релігійний конфлікт між Православними Церквами Росії і України, Путін, хоча і здається світським, не ухиляється від використання релігії в своїх політичних пошуках.

Путін не ідеолог. Хоча він виріс в епіцентрі комунізму і був лояльним агентом радянського КДБ, немає жодних доказів того, що за своєю суттю він є марксистом-ленінцем-комуністом. Додаймо, що він є прихованим сатаністом, але про це нижче.

Путіну потрібно більше, ніж земля – йому потрібна душа України. Не помиляйтеся, Путін домагається від України повної капітуляції – як фізичної, так і духовної. Фізичний ландшафт України – не єдиний бойовий простір, на якому російські загарбники сподіваються домінувати. Останнє десятиліття дві країни вели чергову битву  – не за територію, а за релігійний шлях України. І якщо Росія окупує країну, свобода віросповідання стане однією з багатьох жертв.

Україна є другою за величиною європейською країною, поступаючись лише Росії. Хоча в Україні вільно діють багато конфесій, такі як католики, євангелісти, мусульмани та юдеї, 43-мільйонне населення країни в переважній більшості є православним. Що все це означає для українського релігійного життя завтра? Серед іншого Путін називав розширення НАТО приводом для війни, побоюючись переорієнтації України на захід. Але релігійна переорієнтація України також викликає його гнів. Дональд Туск з посиланням на джерела повідомив, що вимоги Путіна «також пов’язані з Українською православною церквою і її незалежністю від Москви. Російська православна церква заохочує Путіна у війні проти України.

Путін вважає себе «месіанською фігурою», рятівником возз’єднання Східно-православних церков під Москвою. Це теж ознака предтечі антихриста. Орки сприймають всіх, хто хоче жити своїм життям, незалежним від Росії, як ворогів, оскільки вважають весь світ навколо себе злом. Путін сам обіцяв, що знищення цього світу приведе їх у рай. Тому ми всі, хто живе зараз в Україні, автоматично вважаємося втіленням зла і є для них ворогами. Вони можуть дозволити вижити тільки тим, хто їм підкориться, та й то без гарантії.

У Путіна в наявності важкий психічний розлад. Він називається «паранояльний синдром (параноїк) в асоціальної особистості». Такий стан характеризується крайньою підозрілістю, манією переслідування, «надцінними» (переважно для нього, а не для мільйонів християн і людей доброї волі) ідеями, жорстокістю, холоднокровними вбивствами, байдужістю до доль людей, схильністю до жертв людьми і т. п. Такого параноїка-психопата треба ізолювати у дурдомі або в’язниці від суспільства інакше він здатний на застосування ядерної зброї та подальші вбивства в ім’я маячної ідеї відродження безбожної держави, паскудного СРСР.

Така позиція випливає з його маніхейської (а це прихований сатанізм) картини світу, в якій зло приписується самому існуванню світу. Навколишній світ сприймається як ворожий і підлягає або підкоренню, або знищенню. Цю картину світу я називаю демонічною або простіше кажучи – сатанізмом. Однак ці терміни я використовую не як лайку, а як поняття, які можна науково використовувати. Можу це аргументувати.

З античності йде розуміння залу як неповноти добра, а в християнстві це розуміння уточнюється: зло тлумачиться як неправильна спрямованість волі, що заперечує добро. У буддизмі ж світ сприймається нейтрально. Таким чином, з загальнолюдської позиції, з якою погодяться і монотеїсти, і атеїсти, абсолютно неприйнятно приписувати зло самій сутності чого б то не було.

Всупереч цьому у маніхейській картині світу зло приписується саме сутності самого світу. Це ще не сатанізм, але шлях до нього, до якого потрібно зробити ще кілька кроків.

Перший крок. Зло приписується самій сутності ворога. Тому щодо ворога всяка етична відповідальність скасовується.

Другий крок. Людина перестає етично адекватно оцінювати свою поведінку, через те, що будь-який свій вчинок виправдовує присутністю ворога. Якщо ворога немає, його треба знайти, і це стає універсальним пояснювальним принципом.

Третій крок. Система цінностей змінюється на протилежну: якщо щодо ворога робиться добро, то це вважається злом, а якщо зло – то добром. Вибудовується нова система цінностей, в якій добро і зло міняються місцями.

Останній крок. Людина починає творити зло, яке мотивоване вже не її людськими інтересами, а перевернутою системою цінностей. Якщо зло має не людську, а якусь іншу мотивацію, то як її назвати? У всіх культурах її називають демонічною, а в християнстві ще й сатанинською. Незалежно від того, визнаємо ми існування потойбічних духовних сутностей чи ні, ціннісну систему, засновану на нелюдській мотивації зла, правильніше було б називати етичним демонізмом. Оскільки слово «демонічний» має занадто широкий спектр асоціацій з різними художніми образами, в певних контекстах можна використовувати термін «етичний сатанізм».

Якби Путін просто хотів підкорити Україну, то було б безглуздо бомбити житлові квартали та розстрілювати біженців. Орки, що вбивають всіх підряд, руйнують все на своєму шляху, не мають ніякої людської мотивації так чинити. Вони вважають всіх нас ворогами виходячи з власної демонічної картини світу. Тому вкрай важливо для диктатора у Швабростані – свій народ накачати брехливою пропагандою, що вбивати народи з іншою ідеологією не проблема. І такі правителі зазвичай правлять довго– до своєї старості та смерті. Але з часом в таких країнах відбудуться зміни. Просто шкода, що стільки часу народ буде вірити брехні.

І зазвичай диктатори підтримують один одного. Подивіться на Гітлера та Сталіна – але це тимчасові союзи й брехливі об’єднання. А наслідки – один тільки претендуватиме на роль «імператора», хоча холоп на те права не має від слова «зовсім». А зараз управителі всередині Швабростану створюють право-похоронні органи так, щоб народ мовчав, а фанатики віддавали життя за свого диктатора, предтечу антихриста.

Бог – це любов і істина. Бог у правді. А сатана ж робить все навпаки, чорне називає білим, опошлює і спотворює всі божественні поняття. Брехня – це перша ознака антихриста. Так само як Гітлер, який взяв символ сонця– «коловорот» у аріїв, вивернув його навпаки, щоб перевернути світ та зробив фашистською свастикою, Путін створив поняття «бандерівця». Путін-антихрист бреше, як шолудивий пес, всьому світу. Він промив мізки росіянам та поставив їх на коліна. Але українці як нащадки великих аріїв-трипільців зараз виконують свою визначену Богом місію. Ми повстали, щоб очистити землю від скверни предтечі антихриста. І світ піде за нами.

ИеромонахІєромонах Феофан (Скоробогатов)Полоцький,

доктор богословських наук.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: