Путін як предтеча антихриста

11.10.2019 20 By Shadowdancerrr

Мої друзі і парафіяни часто запитують: «Отче Феофане, чому Ви називаєте Путіна антихристом, чи немає тут перебільшення, чи не зашкалюють бува у Вас патріотичні почуття?» Особливо в цьому стараються ті, хто раніше перебував у Московському Патріархаті, і все-таки прийшов до нас у ПЦУ.

Путін як предтеча антихриста | newssky.com.ua

Цензор.нет

Оскільки таких питань стає все більше і більше, то я вирішив написати нарис, і все пояснити не тільки своєму близькому колу, але і всьому добрим українцям і в цілому тим людям, що ще не втратили такий Божий дар, як розум.

Відразу скажу, щоб мені не пришили якусь єресь.  Кінець світу відбудеться, коли не знаємо, адже Сам Спаситель світу, наш Єдиний Божественний Відкупитель, Ісус Христос, то нам не відкрив. Він мав на те свої резони. Але коли все це здійсниться, з’явиться антихрист, підпорядкує собі весь світ, але не довго йому торжествувати.  Прийде Христос.

Але до кінця світу, будуть приходити ті, хто в своїй особистості буде відображати антихриста, а простіше кажучи стане його предтечею.

А тепер послідовно розкриємо тему. Богослови, які вивчають релігійну літературу, говорять приблизно про 53 пророцтва, що стосуються приходу антихриста. Деякі люди вважають, що це не людина, а глобальна система. У Біблії про прихід “великого” антихриста говориться, що це особистість,  лже-цар, правитель усього світу і цілком конкретна людина.

Пришестям «великого» антихриста, «людини гріха» і завершиться цей етап людської історії. Знищений він буде самим Христом, Який прийде і Духом Своїм вб’є антихриста. Не людськими силами, а самим Другим Пришестям Христа все це буде зруйновано і знищено.  За словами Феофілакта Болгарського: “антихрист вже в світі, зрозуміло, не особисто, а в особі лжепророків, лжеапостолів і єретиків, що передують і готують Його пришестя». А антихрист завжди діяв протягом історії. Але в кінці часів він з’явиться також як якесь обличчя. Ми не знаємо, чи настав вже цей момент. Не виключено, що такі явища сучасного світу, як глобалізація, рашизм, спроби відродити Радянський Союз можуть бути використані, наприклад, на політичному рівні, як виверт для насадження зла. Це залежить від людей і від їх доброї волі.

Один з предтеч антихриста – Гітлер, ще один – плешфюрер. Володіючи одурманюючим впливом на уми людей, використовуючи фашизм/рашизм як ідеологію, вони диявольськи винищили близько не один мільйон живих душ. А якщо подивитися на особистості: Нерона, Ваньки Грозного, Йоськи Сталіна, Мао Цзе Дуна, Вовки Леніна, Карлика Маркса, то про кожного з них однозначно можна сказати, що і вони малі антихристи.

Апостол Павло називає Антихриста «людиною гріха і сином погибелі» (2 Фесс. 2:3). Причому Його пришестя за дією сатани буде з усякою “силою і знаменнями і чудесами помилковими “(2 Фесс. 2:9).

Широко відомо, що сама приставка “анти” в грецькій мові може мати два значення: “проти” і “замість”. По відношенню до антихриста обидва ці значення правомочні, бо антихрист, згідно з церковним вченням, є противник Христа, а з іншого боку, той, хто намагається поставити себе на місце Христа.

Історія антихристів, тих, хто прийшов «замість» Христа, починається разом з Христом. Не всі знають, що в ті часи Христос був не один. Як і в наш час, багато видавали себе за Нього. Бути антихристом – значить видавати себе за Христа. Що ж це за людина (або явище), яке пропонує себе замість Нього? Іншими словами, як можна дійти до такого життя, щоб запропонувати себе замість Христа?

Святитель Іоанн Златоуст (V ст.) писав: “Антихрист прийде на загибель людську, щоб наносити людям образи. Справді, чого тільки він не наробить в той час! Все прийде в сум’яття і в замішання, як за допомогою велінь, так і за допомогою страху. Він буде страшний в усіх відношеннях: і своєю владою, і жорсткістю, і беззаконними веліннями… Апостол називає антихриста людиною беззаконня, тому що він зробить тисячі беззаконь і спонукає інших до здійснення їх. А сином погибелі називає його тому, що і він сам загине. Хто ж він буде? Невже сатана? Ні, але людина якась, яка сприйме всю його силу (сатани). Він не буде призводити до ідолослужіння, а буде богопротивником, відкине всіх богів і велить поклонятися собі замість Бога і буде сидіти в храмі Божому, не в Єрусалимському тільки, але і всюди в церквах… Не сказав, що він буде називати себе богом, але що буде намагатися показати себе богом. Він зробить великі справи і покаже чудові знамення”.

Це відбувається, як ми покажемо нижче в сучасній Росії, країні духовних скреп та духовної сивухи, де ідеологія христопродавства тільки поширюється.

Про антихриста святитель Ігнатій (Брянчянінов) пише: “своєю зовнішньою показною стороною життя він буде намагатися наслідувати Христа. Більшість християн, котрі керуються …тілесною мудрістю, не побачать обману і визнають антихриста Христом, вдруге прийшов на землю… Випробування для святих Божих настане страшне: лукавство, лицемірство, чудеса гонителя будуть посилюватися, прагнення обдурити і спокусити їх, витончені і продумані, прикриті підступної винахідливістю переслідування і сорому, необмежена влада мучителя поставить їх у найбільш скрутне становище…Супротивники антихриста вважатимуться порушниками, ворогами суспільного блага і порядку, піддадуться прикритому і відкритому переслідуванню…». Іншими словами, як можна дійти до такого життя, щоб запропонувати себе замість Христа? Все це спостерігаємо ми і в сучасному Путіністані.

Розмірковуючи про це, виділимо чотири причини. Перша – це божевілля в прямому сенсі слова.

Друга причина – самонавіювання. Важко сказати, як люди доходять до такого, але в будь-якому випадку колись, десь людина дозволила собі перейти якусь межу, і це завжди межа між правдою і брехнею. Сам сатана названий брехуном і батьком брехні. Колись людина збрехала сама собі, хоча б в тому, що він талановитий, розумний, сильний або красивий. Причому зробив це так: я розумніший за те,  я краще за те, нарешті – “я Святіший за те”!

Третя причина – одержимість нечистим духом (біснування). В акті самообоготворення Путіна грає роль єдино його надзвичайна, диявольська гордість. Для нього нестерпно, що є Істота, до Якої люди ставляться з благоговінням і звертаються з молитвою. Гордому духу антихриста, що заволодів російським диктатором, бажано, щоби він і тільки він один — був усім для людей і щоб нікого не визнавали вони за вищу істоту, крім його — антихриста. І ось тому-то займається в ньому пекельне бажання знищити на землі поклоніння істинному Богу і Христу і на п’єдестал слави і величі, досі обійману істинним Богом, поставити себе самого.

Якщо перша причина, можна сказати, психіатрична, а друга – морально-психологічна, то третя вже відноситься до області демонології.

Можна вказати і четверту причину – звичайний обман і шарлатанство. Людина прекрасно усвідомлює, що він не той, за кого себе видає, але при цьому з якоюсь метою продовжує грати свою роль.

Як ми покажемо нижче, всі ці причини мають безпосереднє відношення до Володимира Путіна.  Тому, що ця бісо-людина одержима ідеєю реанімувати імперію зла, а хто забув, що це таке, нагадаємо, це  Радянський Союз. Те, явно, що мова йде про позбавлення розуму. Слава Христу Богу, що Радянський Союз, ця держава-монстр вже не існує, причому розпався Союз на день Преображення Господнього, що дає нам надію на наше індивідуальне та загальнонаціональне перетворення, зміни на краще з Божою допомогою та Божим благословенням.

Але ідеєю богомерзкої і богопротивної Совдепії Путлер засмітив мізки майже всім росіянам, вони стали майже такими божевільними як він.

Про його патологічну і постійну брехню і говорити не доводиться. Вона відома будь-якій розсудливій людині. Чого варте його коронне зауваження про те, що підводний човен «Курс» сам потонув. Навіщо тоді було знищувати його, та так, щоб не можливо було провести жодну експертизу.  А вибухи будинків з безневинними людьми, за що він отруїв полонієм чесну людину  Олександра Литвиненка?

Приклади можна множити, але і цих буде достатньо.  Одержимість злим духом вже явна. Один мій хороший знайомий, екзорцист, це підтвердив. Але якщо не розглядати суто демонологічний аспект, то виходець з надр КДБ, (а там колишніх не буває) явно не несе в собі небесного світла, а от його інфернальність очевидна.

Далі шахрайство і обдурювання – вся машина рашистськой пропаганди безпосередньо свідчить про це. Розібравшись із причинами, чому ми іменуємо Путьку антихристом, розглянемо інші аспекти.

Коли мова заходить про великого антихриста і його предтечі зазвичай задають питання: А звідки прийде антихрист? Це один з найскладніших питань. Один з варіантів – Рим, вічне місто. Другий – це Єрусалим. У Біблії говориться, що чекати його потрібно з якоїсь північної держави. Всі ознаки крім останнього є загальними, підготовчими, в них немає конкретності щодо термінів Другого пришестя. З початку великих світових воєн пройшло вже близько 100 років, моральний занепад у світі і церквах теж розпочався порівняно давно, лжепророки успішно лжепророкують багато років, хоча останнім часом усе це, зрозуміло, збільшується.

Розглянемо в світлі Писань деталі про антихриста і його предтеч:-

Написано, що він з’явиться в північній країні, буде північним царем. (Дан.11;40);

– Країна ця перебуватиме на континенті Євразія, надзвичайно велика.(Дан.8;9);

– Крім того – оскільки антихрист буде вельми успішним завойовником і» пожирачем ” Землі (Дан.7;7,19; Дан. 8; 24; об. 13;4,7), його країна повинна мати величезний військовий потенціал і ядерну зброю;

– Далі – антихрист повинен стати 11-тим «царем» своєї країни (Дан.7; 23-24); у Книзі пророка Данила написано: “і він не помислить богів своїх батьків, і ні бажання дружин, і на всякого бога не буде дивитися, бо звеличить себе вище всіх” (Дан. 11:3). У цьому вірші дана характеристика антихриста. “Він не буде придивлятися… ні бажання дружин”, тобто не буде цікавитися жінками. Богослови вважають, що тут мається на увазі, що антихрист буде гомосексуалістом. А пам’ятаєте, як плешфюрер поцілував хлопчика Микиту в живіт при натовпі народу, та ще коли він проходив практику в надрах КДБ, там практикувалися і такі аспекти в тому числі.

Все інше перераховане вище можна віднести тільки до СРСР! Ніяка інша країна не може відповідати відразу всім цим вимогам. Величезна євроазіатська північна країна з колосальним військово-ядерним потенціалом, має в своїй історії 8 богохульних лжецарів – атеїстів (Ленін, Сталін, Хрущов, Брежнєв, Андропов, Черненко, Горбачов, і звичайно перевершив їх усіх Путін).

А тим часом політичний режим і не думає змінюватися. Більш того, їх політичний режим всіляко підтримує релігію, забиваючи людям баки непотрібною інформацією, в тому числі і псевдорелігійною, відволікаючи їх від реальних проблем. А по зомбоящику тільки й бачимо лже-священиків які спотворюють історію, політиків, які постійно брешуть, та Кисельових-Соловйових які наперебій розповідають як у них все прекрасно. І не видно цьому кінця і краю. Хто ж запустив всю цю брехню?

Відомо хто – Путін.

А закінчиться це якщо не другим пришестям, а другою революцією, коли люди вже не зможуть терпіти наростаючий безлад. Цього не уникнути.

Продовжимо розгляд теми.  Зі Святого Письма ми знаємо, що антихрист буде з коліна Данова, яке вже в Старому Завіті пов’язане з богохульством і ідолопоклонством (побут. 49:17, Лев. 24:11, Суд. 18:30, Єр. 8:16 та ін). І в Апокаліпсисі в числі врятованих не згадується коліно Даново (об. 7). Про сумнівне якесь коріння Путьки відомо. Але цей час цю інформацію почали прикривати, вигадувати йому фальшиві родоводи, чи-то від нашого українського монарха, благовірного короля Данила Галицького, що визначив європейський вибір України, чи-то його родича, закатованого в Орді, святого твердого князя Михайла Тверського. Але  ця  брехня занадто абсурдна.  Путька – азіатський деспот, що губить народи Євразії. Якби вони йому придумали родовід від Тимура, або Чингізхана, це було б правдоподібно, якщо не історично, то хоча б аксіологічно.

Розглянемо інші аспекти. Часто мої парафіяни задають цілком очевидне питання — якщо Господь є Любов, то як Він може допустити, щоб у людство вторглося таке велике зло, яке призведе до загибелі багатьох? Детально на це питання відповідає Іоанн Златоуст: на підставі слів апостола Павла (2Фес. 2, 10-12), антихрист прийде засудити всіх, хто вибрав шлях неправедного життя. Ці люди і так б ніколи не прийняли Христа і гнали б Його, прирікаючи при цьому свою душу на вічні муки.

А чи приймають сучасні росіяни Христа як Господа і Спасителя? Хто Він для них? На жаль, мені часто доводилося спостерігати, що ім’я Його для них – порожній звук, воно позбавлене сенсу богоспілкування та любові до Спасителя. У них тільки пустопорожня духовність, а Христос там і близько не гуляв. Основа основ – це євхаристія, а мордорці до Святої Чаші підходять вкрай рідко, вся їх релігійність зводиться лише до ритуалів і обрядів, де немає і не може бути місця Живому Богу.  А на Його місце приходить той, якщо хто ще не проти Нього у вселенському масштабі («великий» антихрист), то вже замість Нього, як вони самі висловлюються в окремо взятій країні, вже зайняв Його місце не в бутті,  але вже у  московському  менталітеті.

Зазначимо, що Апокаліпсис — самий загальний сценарій, якась перспектива розвитку людства.  І це частково (як прообраз всесвітньої катастрофи, як свого роду прозріння майбутнього відбувається нині в Росії) Людина ніколи не зможе своїми силами розгадати задуми Бога. Які б підрахунки не велися, Христос прийде несподівано. Просто треба бути готовим в будь-який час постати перед Ним.

Про “великого антихриста” отці церкви писали, що з самого раннього дитинства він буде ввірений магам, які вселять йому свої правила і навчать його таємних наук. За прикладом Ісуса Христа, він буде проводити потаємне життя до часу своєї суспільної появи. І це сталося в житті Путьки, хто його взагалі знав, поки він раптом не став вождем Мордору. Пам’ятаєте, як наївні західні журрналісті задвали питання “Ху із містер Путін”? Але якщо це розглядати через призму антихриста, все стане ясно

До антихриста відноситься слово пророка Данила: І встане на місце його мерзенний, і не віддадуть йому царської пошани, але він прийде без шуму і лестощами опанує царством. Апостол Павло змалював його моральний вигляд в таких словах: противиться і зветься вище за все, званого Богом або святинею, так що в храмі Божому сяде він, як Бог, видаючи себе за Бога.

Але мета приходу антихриста — спокушання Церкви. Тобто ця особистість маніпулюватиме вірою християн, обертаючи все заради власної вигоди, а саме – зайняти місце Христа в душі віруючих. Він буде вводити в оману віруючих, переконуючи їх, що саме він є посланцем Божим. Після чого він буде псувати віру, змушуючи людей повірити в себе.

Відомо, що гебуха ще в сталінські часи займалася чорною магією, а маніпуляція свідомістю і тотальна брехня нічим не краще прямого чаклунства.  А Путін плоть від плоті системи, і Кремль, що був у свій час святинею слов’янскою, перетворився вже не в вертеп розбійників, а притон самих сильних чаклунів-сатаністів.

А чи не змушує повірити в себе Путька, чи не ставить він себе, як писали святителі Іоанн Златоуст і Ігнатій (Брянчанінов) на місце Бога?

Вже і це відбувається. З самого початку свого правління, він у Храмі Христа Спасителя стояв обличчям до народу і спиною (точніше дупою) до святого вівтаря і народ йому кланявся. Дрібниця, але профетична, вона багато розкриває. Пізніше з’явилися лжеікони Пу, секти, що його шанують як бога (вірніше сказати замість Бога), весь Мордор вкрили зображення його богомерзенного рила.  А де Христос? Думаю, що Він покинув Росію. Йому там давно немає місця.

Наслідком чого стане те, що боротьба між двома діаметрально протилежними царствами (царством добра, світла та царством темряви, зла) буде ставати все більш загостреною, і, врешті-решт, перед самою своєю загибеллю боговорожчий світ в передсмертній агонії так розвине свою ворожу енергію, що подальше існування цього світопорядку в східній Європі стане зовсім неможливим. Усе зле і боговорожче в світі сконцентрується в одній особі антихриста, або його предтечі плешфюрері, який робить чергову спробу повалити Царство Христове і зайняти місце Бога.

Тому війна на сході України носить не просто гібридний характер, але характер містичний, духовної боротьби проти предтечі антихриста за торжество Господа нашого Ісуса Христа в  нашій рідній  Україні та у всьому світі.

ИеромонахІєромонах Феофан Полоцький (Скоробогатов),

доктор богослов’я

 

 

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: