«Блискавку» адаптують під західні винищувачі

02.06.2021 0 By NS.Writer

Авіаційну ракету «Блискавка» можна адаптувати до застосування із західних бойових літаків.

Надзвукова авіаційна ракета «Блискавка» Стопкадр з відео КБ «Південне»

Про це повідомляє Мілітарний.

Про це стало відомо з програми Security Talks, де начальник проєктного комплексу ДП «КБ «Південне» Дмитро Калиниченко розповів про цю новітню українську розробку авіаційного озброєння.

«Блискавку» планують використовувати для озброєння фронтових бомбардувальників Су-24М. Однак нову надзвукову ракету можна адаптувати до багатоцільових винищувачів Су-27 та Міг-29 Повітряних сил україни.

Зі слів розробників, вони вже опрацювали можливу адаптацію вітчизняної надзвукової ракети для застосування винищувачами F-15 та F-16 американського виробництва, а також французькими Rafale і китайським J-10.

Дмитро Калиниченко повідомив, що було розроблено спеціальний підвісний контейнер який розміщюється між авіаційним катапультним пристроєм та крилом або фюзеляжем літака-носія.

До складу цього пристрою входить апаратура, що забезпечує підготовку та запуск ракети. Це обладнання здійснює надання інформації щодо цілевказування, та забезпечує живлення.

Окрім цього, контейнер інформує ракету про розміщення засобів ППО противника, або засобів які можуть створювати радіоелектронні перешкоди під час польоту. Ця інформація забезпечує обрання оптимальної траекторій польоту до цілі.

Також, інженери ДП «КБ «Південне» не виключають можливості створення як наземної так і корабельної версії ракети «Блискавка». Але зазначають, що для цього в ракету буде потрібно внести деякі конструктивні зміни. Зокрема, має бути стартовий двигун.

Конструкція керованої ракета складається з двох ступенів. Перший-це розгінний твердопаливний ракетний двигун. Другий-маршевий прямоточний повітряний двигун.

Презентація концепції надзвукової авіаційної керованої ракети «Блискавка» відбулась на міжнародній виставці озброєнь та військової техніки «Зброя та безпека-2019».

Головним розробником нової ракети є Державне конструкторське бюро «Південне», ДП «Івченко-Прогрес» виступає партнером та займається розробкою двигуна для ракети.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: