Войцех Пшибилскі: західні союзники знають — найкраща підстава для членства України в НАТО є її перемога

20.07.2023 0 By Writer.NS

Войцех Пшибилскі

Результати саміту у Вільнюсі різні люди сприйняли по-різному. Войцех Пшибилскі, головний редактор Visegrád Insight та керівник фундації ResPublica у Варшаві, поділився з Newssky своєю думкою щодо того, чи добрий результат отримала Україна та що ще вона має зробити, щоб стати членом Альянсу.

Насамперед саміт НАТО в цілому пройшов успішно. І будь-який успіх НАТО – це добре для України. В межах саміту Україна отримала додаткову підтримку озброєнням, зокрема ракетами від Франції. Крім того, і це найважливіше, вступ Швеції до НАТО є важливим кроком. З Туреччиною, яка явно грає на користь України та зміцнює свої позиції в НАТО. Це вкотре дуже вагоме підтвердження підтримки України. Скасування плану дій щодо членства України є ще одним свідченням того, що вступ України до НАТО в майбутньому буде швидкий. Крім того, члени НАТО чітко висловили бажання прийняти Україну.

ВИМОГА демократичних реформ є обов’язковою. Так само як і щодо вступу до ЄС, є визнання прогресу України, насамперед в умовах війни, і одночасно слід розуміти, що це абсолютна вимога отримувати членство на основі демократичних принципів, без якого НАТО могло б стати лише агресивним союзом. Демократична структура НАТО, яка орієнтована на цінності, вкотре засвідчує, що вона не буде агресивним альянсом, і Україна має це підтвердити. Нарешті, стабільність відносин між Україною та НАТО робить серйозний крок вперед у ляпасі Росії.

Розмірковуючи про наслідки заяви НАТО, уявіть, що західні партнери знають, що для виконання цієї заявки найкращою підставою є перемога України у цій війні. Це означає, що підтримка збройної оборони України триватиме і, ймовірно, посилюватиметься.

Англійською

«Ковальчук»Спілкувалася Марина Ковальчук, власна кореспондентка Newssky (Словаччина, Чехія, Угорщина, Польща), керівниця проєкту V5 Media


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: