Войцех Пшибилскі: Треба запросити обидві країни, і в України добра перспектива

19.05.2023 0 By Writer.NS

Войцех Пшибилскі

Усі в НАТО усвідомлюють, яку неоціненну силу сьогодні становить Україна на полі бою та в захисті заснованого на правилах порядку в Європі.

Стосовно очікуваного саміту НАТО щодо України та Грузії. Однією з цілей Литви на саміті НАТО у Вільнюсі в липні 2023 року є запрошення України стати членом Альянсу. Ще у 2008 році на саміті в Бухаресті країни НАТО зафіксували перспективу членства України та Грузії. Які, на вашу думку, реальні перспективи для обох країн? Войцех Пшибилскі, головний редактор Visegrad Insight та голова фундації ResPublica у Варшаві, відповів на запитання NewSky, які реальні перспективи для обох країн на цьому шляху.

Треба запросити обидві країни, і в України добра перспектива. НАТО пам’ятає, як не зробила цей крок у 2008 році на саміті в Бухаресті, коли боялася спровокувати Росію. Наразі Угорщина є єдиною країною, яка, здається, щонайменше вагається, якщо не вороже ставиться до цієї ідеї. Але, зрештою, її слово ніколи не є останнім щодо накладення вето на будь-яке рішення ЄС чи НАТО. Водночас усі в НАТО розуміють, яку неоціненну силу сьогодні становить Україна на полі бою та в захисті правового порядку в Європі. Це потужний стимул для подальших сміливих кроків і неповторення попередніх помилок.

In English

«Ковальчук»Спілкувалася Марина Ковальчук, власна кореспондентка Newssky (Словаччина, Чехія, Угорщина, Польща), керівниця проєкту V5 Media


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: