Войцех Пшибилскі: найліпша вакцина проти націоналізму – це якнайглибша інтеграція в ЄС

19.12.2023 0 By Writer.NS

Войцех Пшибилскі

Останнім часом ми спостерігаємо саботаж серед країн-учасниць, оскільки в деяких із них зростає вплив Росії, яка маніпулює націоналістичними партіями. Чи здатен ЄС розв’язувати цю проблему – кореспондентка Newssky запитала у Войцеха Пшибилскі, головного редактора Visegrad Insight і керівника фундації ResPublica у Варшаві.

На жаль,  певний саботаж серед країн, охоплених Європейським Союзом, насправді триває через наростальний вплив Росії, яка маніпулює націоналістичними партіями.  Останні вибори в Словаччині це проілюстрували.  Взагалі Європейський Союз як блок не має повноважень обмежувати національний суверенітет своїх країн-членів. Влада залишається виключно в національних виборчих округах у суспільствах. Проте спільний процес ухвалення рішень пом’якшує деякі ризики радикалізму, як і політика на зразок спільної європейської валюти. Отже, екстремізм погано осідає в найінтегрованіших країнах ЄС, і найліпша вакцина проти націоналізму – це якнайбільша інтеграція в ЄС.

«Ковальчук»Спілкувалася Марина Ковальчук, власна кореспондентка Newssky (Словаччина, Чехія, Угорщина, Польща), керівниця проєкту V5 Media, заступниця головного редактора

In English


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: