Данія та Швеція передадуть Україні БМП CV90

19.12.2023 0 By Writer.NS

Данія і Швеція разом анонсували новий пакет військової допомоги для України на суму близько 240 млн євро, до якого увійдуть бойові машини піхоти. Як повідомляє DR, про це на спільній пресконференції оголосили міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен і його шведський колега Пол Йонсон, пише eurointegration.com.ua.

Ілюстративне фото

До пакета обсягом 1,8 млрд данських крон — понад 240 млн євро — увійдуть близько 20 БМП шведського виробництва, гібрид бронетранспортера та шведських БМП CV90.

У пакет входять також запчастини, боєприпаси та кошти на технічне обслуговування машин.

Минулого тижня в уряді Данії розповіли про плани на ще один пакет допомоги для України, до якого увійдуть боєприпаси, танки і безпілотники.

Швеція минулого оголосила пакет невійськової допомоги для України на 120 млн євро, які, серед іншого, підуть на підтримку населення країни взимку.

Читайте також на Newssky «Слово про святих праотців та праведників Старого Заповіту» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: