Війна: атомна електростанція в Запоріжжі знову забезпечена електроенергією

18.09.2022 0 By Chilli.Pepper

Організація ООН з ядерного нагляду (МАГАТЕ) заявляє, що величезна українська Запорізька атомна електростанція знову почала отримувати електроенергію від національної мережі, публікує новину newssky.com.ua із посиланням на bbc.

Обстріли в цьому районі пошкодили лінії електропередач, підключені до заводу.

Усі шість її реакторів перебувають у стані холодної зупинки, але станція потребує зовнішнього джерела живлення для охолодження реакторів і захисту від ризику розплавлення.

МАГАТЕ заявляє, що ситуація на АЕС, яку утримують російські війська, покращилася, але залишається ненадійною.

Ця поїздка відбулася після почастішання закликів з боку України та міжнародної спільноти щодо перевірки безпеки після повідомлень про обстріли.

Росія та Україна звинуватили одна одну в обстрілі об’єкта на південному сході України.

Після першої інспекції МАГАТЕ агентство оголосило про постійну присутність для моніторингу ситуації.

Члени команди на місці в суботу дізналися, що одна з чотирьох основних зовнішніх ліній електропередач, пошкоджених обстрілом, була відремонтована, що дозволяє отримувати електроенергію безпосередньо з національної мережі, повідомило МАГАТЕ в Twitter у суботу.

 

Виявлення масових поховань в Ізюмі спонукало країну, що головує в Європейському Союзі, закликати створити міжнародний трибунал для військових злочинів.

Сотні тіл були виявлені в лісі на околиці міста, яке нещодавно перейшло під контроль України після відступу російських військ.

Кажуть, що багато цивільних, серед них жінки та діти.

Україна заявляє, що вважає, що були скоєні військові злочини.

«У 21 столітті такі напади на цивільне населення є немислимими та огидними», — сказав Ян Ліпавскі, міністр закордонних справ Чеської Республіки, яка головує в ЄС.

“Ми не маємо цього ігнорувати. Ми виступаємо за покарання всіх військових злочинців”, – написав він у Twitter. «Я закликаю до швидкого створення спеціального міжнародного трибуналу, який буде переслідувати злочин агресії».

Бої точилися в суботу в розділеному східному регіоні Донецька, який переважно знаходиться під контролем підтримуваних росією сепаратистів.

Сепаратистський мер Донецька заявив, що чотири людини були вбиті під час обстрілу центрального району українським урядом, тоді як український губернатор Донецької області звинуватив російські сили в обстрілі теплоелектростанції в Миколаївці, що призвело до порушення постачання питної води в цьому районі.

Українські війська продовжують контрнаступ на північному сході країни після того, як останніми днями успішно відбили територію у росії, повідомляє Міністерство оборони Великобританії. Додається, що РФ встановила оборонну лінію, яка захищає один із основних шляхів постачання з Бєлгорода, поблизу кордону з Україною.

Президент росії володимир путін заявив у п’ятницю, що українські контрнаступи не змінять військових планів РФ на сході України.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: