Нова технологія перетворює будь-яку поверхню в сенсорний датчик

13.05.2017 0 By Chilli.Pepper

Дослідники Університету Карнегі-Меллон створили новий спосіб перетворювати практично будь-яку поверхню в сенсорну панель за допомогою тільки мало-токопровідної аерозольної фарби.

Система, яка називається Електрік, використовує техніку, під назвою «томографія електричного поля», повідомляє techcrunch.

Створений аспірантом КМУ Джанг Зхангом, Електрік використовує невеликі електроди, прикріплені до країв забарвленої поверхні, і це може перетворювати дерево, пластик, гіпсокартон, і навіть желе і пластлін в чутливу сенсорної поверхню. Вони успішно додали сенсорну чутливість з позиційним керуванням до іграшок, гітар і стіни.

«Вперше ми змогли взяти балончик з фарбою і встановити сенсорний екран майже на  будь-що» сказав доцент в інституті взаємодії людини і комп’ютера, Кріс Харрісон.

Зі звіту:

Подібно багатьом сенсорним екранам, Електрік спирається на ефект шунтування – коли палець торкається тачпада, то шунтує трохи електричного струму в землю. Приєднавши кілька електродів до периферії об’єкта або провідного покриття, Чжан і його колеги показали, що вони могли б локалізувати місце, де таке шунтування відбувається. Вони зробили це за допомогою томографії електричного поля – послідовно спрацьовує невелика кількість струму через електроди в парах і відзначає будь-які відмінності напруги.

Творці передбачають інструменти, як наприклад інтерактивні стіни і навіть інтерактивний чохол смартфону, який може відчути положення пальця на задній поверхні і взаємодіяти з додатками на телефоні. Ви можете також додати захисне покриття на фарбу, щоб зберегти його від лущення.

Джанг покаже технологію на Конференції по людським факторам в обчислювальних системах в Денвері.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: