В окупованому Криму Xiaomi віддалено перетворює в «цеглини» свої смартфони

12.09.2021 0 By NS.Writer

Жителі деяких регіонів почали скаржитися на неможливість користуватися смартфонами Xiaomi. Компанія почала блокувати їх.

Як пише dev.ua з посиланням на портал XDA Developers, з такою проблемою зіткнулися і жителі півострова Крим.Скарги на заблоковані смартфони стали надходити не тільки з Криму. Аналогічні повідомлення почали приходити з Ірану, Куби, Сирії та Судану, Північної Кореї.

Після декількох днів використання користувачі в цих регіонах бачать на екрані блокування наступне повідомлення:

«Політика Xiaomi не дозволяє продаж або надання продукту на території, на якій ви намагалися активувати його. За додатковою інформацією звертайтеся безпосередньо до продавців».

Так виглядає блокіровка Xiaomi на Кубі

Варто відзначити, що в Умовах використання Xiaomi чітко вказано, що покупцям забороняється експортувати телефони в певні регіони. Однак в ньому не вказано, що він буде блокувати телефони, що експортуються в ці регіони.

14.2 Контракт і все продані товари підпадають під дію чинних законів про експортний контроль, включаючи, крім іншого, закони про експортний контроль США і власної юрисдикції Покупця. Покупець не буде експортувати будь-які товари, придбані у Продавця, в будь-яку країну або територію або куди-небудь, якщо це заборонено законами про експортний контроль. Заборонені країни і території включають Кубу, Іран, Сирію, Північну Корею, Судан і Кримський регіон. Якщо Покупець планує експортувати будь-які Товари, придбані у Продавця, в іншу країну, Покупець повинен отримати необхідні експортні ліцензії (або інші урядові дозволи) перед цим.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: