Департамент юстиції дав запит на банківські операції Пола Манафорта.

15.05.2017 0 By Chilli.Pepper

В рамках федерального розслідування зв’язку Росії із командою виборчої кампанії Дональда Трампа, Міністерство юстиції шукало банківські документи колишнього менеджера кампанії президента Пола Манафорта, повідомляє yahoo із посиланням на Wall Street Journal.

Justice Department Files Request For Paul Manafort’s Bank Records

Департамент юстції запросив банківські виписки Манафорта у “Citizen Financial Group Inc”, у квітні, за даними Wall Street Journal.

 

Манафорт потрапив під сканер фінансових угод і його можливої ​​ролі у припущених зв’язках між партнерами Трампа і Росії.

Департамент запросив банківські виписки Манафорта у Citizen Financial Group Inc. в квітні, за даними журналу. У доповіді говориться, що було неясно, чи був це єдиний банк, де прокурори шукали записи Манафорта.

Крім цього, в Нью-Йорку Генеральний прокурор Ерік Шнейдерман і Манхеттенський окружний прокурор Сайрус Венс молодший вивчають угоди з нерухомістю, зроблені Манафортом, повідомляє Journal.

У березні, у звіті NBC News повідомляється, що банк на Кіпрі досліджував рахунки, пов’язувані із Манафортом. Проте, він закрив ці рахунки. Джерела повідомили пресслужбу в той час, що він був пов’язаний з 15 банківськими рахунками і 10 компаніями в країні. Судові документи за повідомленнями показали, що як мнімум, на один із цих рахунків були отримані кошти від російського олігарха Олега Дерипаски, який, як відомо, є другом президента Росії Володимира Путіна. Замість того, щоб надати інформацію, Манафорт закрив рахунки до банківської кризи 2012, після чого уряд Кіпру взяв під свій контроль банк і повідомив  NBC що активів, які він приняв, не включають в себе будь-які рахунки, пов’язані з Манафортом.

У тому ж місяці, Associated Press (AP) повідомило, що до вступу на роботу в якості менеджера кампанії Трампа Манафорт таємно працював на Дерипаску.

«Ми зараз переконанні, що ця модель може дати велику користь уряду Путіна, якщо буде працювати на потрібному рівні з відповідним зобов’язанням до успіху», написав Манафорт у 2005 в записці для Дерипаски. Зусилля, Манафорт писав, «буде пропонувати відмінний сервіс, який може переорієнтуватись, як всередині, так і зовні, на політику уряду Путіна». Згідно із планом “це буде велике благо для уряду Путіна”, згідно із повідомленням AP.

В окремій доповіді в березні AP повідомив, що відповідно до міжнародних грошових переказів і відкритих судових документів, наданих у 2014 році в юридичному спорі на Кайманових островах, Манафорт підозрювався у маршрутизації фінансових транзакцій через Кіпр.

«AP виявили, що пов’язана із Манафортом компанія отримала платіж в розмірі $1 млн у жовтні 2009 року від загадкової фірми через Банк Кіпру. Виплата $1 мільйону покинула рахунок у той же день – поділившись на дві частини, приблизно по $500000 виплат на рахунки без очевидного власника», йдеться в повідомленні AP.

Він покинув роль голови кампанії Трампа в минулому році після того як потрапив під радар за свої фінансові операції і певну лобіську роботу для Віктора Януковича, поваленого проросійського президента України та інших проросійських фігур. Він також організував підставну компанію і взяв суму 13 мільйонів доларів позики від підприємств пов’язаних із Трампом, у той день, коли подав у відставку.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: