Майже 70% студентів хочуть працювати в ІТ – опитування

16.09.2021 0 By NS.Writer

Genesis провів опитування студентів про важливість вищої освіти для розвитку кар’єри за спеціальністю. У ньому взяли участь 1809 респондентів, майже 70% хочуть працювати в ІТ, пише dev.ua.

69,3% українських студентів із найпопулярніших вишів — КНУ ім. Тараса Шевченка, КПІ ім. Ігоря Сікорського, НаУКМА, КНЕУ ім. Вадима Гетьмана — хочуть працювати в ІТ-секторі.

Кожен третій опитаний зазначив, що навчальна програма у ЗВО недостатньо ефективна для старту кар’єри за спеціальністю. Саме тому 97% студентів займаються самоосвітою. Найчастіше вони шукають додаткову інформацію в інтернеті, відвідують безкоштовні курси та слідкують за профільними телеграм-каналами.

Зі свого боку ЗВО активно впроваджують зміни в освітні програми та співпрацюють із ІТ-компаніями, щоб давати студентам більш актуальні знання. Майже половина студентів знає про такі ініціативи — понад 40% респондентів вказали, що їхній університет активно співпрацює з бізнесом. За результатами опитування, найдіяльнішими виявились КНУ ім. Тараса Шевченка, КПІ ім. Ігоря Сікорського, НаУКМА, КНЕУ ім. Вадима Гетьмана.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: