Опитування: у 2022 році за Незалежність проголосували б 97% українців

24.08.2022 0 By NS.Writer

Абсолютна більшість українців підтримує Незалежність України, порівняно з результатами опитувань 2012 року, пише pravda.com.ua.

Джерело: опитування, проведене соціологічною групою «Рейтинг» 17-18 серпня

Деталі: Згідно з результатами опитування, якби сьогодні перед українцям стояв вибір підтримати проголошення Незалежності, то абсолютна більшість (86% однозначно і 11% скоріше) зробили б це.

У 2021 році цей показник складав 80%, а у 2012 — лише 62%.

Крім того, респондентам запропонували назвати три слова, якою вони бачать майбутню Україну. Другою найчастішою ознакою України, яку називали опитувані, є слово «незалежність».

Українці також описували нашу державу у майбутньому «сильною», «мирною», «квітучою», «процвітаючою», «щасливою», «європейською», «розвинутою» та «єдиною».

Протягом 17-18 серпня соціологи методом телефонного інтерв’ю опитали 1000 респондентів віком від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також населених пунктів, де відсутній мобільний зв’язок. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: трохи більше 3,1%.

Нагадаємо:

– За результатами останніх опитувань, 98% українців вірять у перемогу у війні з Росією, а 91% схвалюють діяльність президента Зеленського.

– 55% українців вважатимуть перемогою повне вигнання російських окупантів з території України, ще 20,5% — повне знищення російської армії.

Читайте також на Newssky «Великобританія вперше не імпортувала паливо з Росії» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: