Скільки Україна отримає допомоги від США у 2022 році

02.01.2022 0 By NS.Writer

Посол України у США Оксана Маркарова в програмі «Суботнє інтерв’ю» на Радіо Свобода розповіла, що цьогоріч Україна, крім запланованих 300 мільйонів доларів, очікує отримати від США й іншу допомогу, деталі якої поки розкривати рано, пише radiosvoboda.org.

«Є безпосередньо пряма допомога, яку нам надають США через свій бюджет — на 2022 рік ця сума вже більша, тобто її збільшено до 300 мільйонів. І компонент, який може йти на летальну оборону зброю, теж збільшений. Це та сума, яка закладається на рік, і по якій наші оборонні відомства співпрацюють один з одним, визначають, що саме буде входити в цю частину. Є друга частина допомоги. І це якраз ця допомога, по якій ми отримуємо тренінги спільні, озброєння, «Джавеліни»… Щось таке, про що не можна говорити. Але ми будемо дуже намагатися, щоб розширювався перелік тієї захисної зброї, яку ми можемо отримати, — сказала Оксана Маркарова.

За її словами, ще однією частиною взаємодії США і України є активізація у сфері військово-технічного співробітництва.
Всі питання щодо намірів України зі вступу до, зокрема, НАТО будуть вирішуватися винятково між Києвом та Альянсом, стверджує очільниця посольства України в США Оксана Маркарова

«Це співпраця по лінії „Укроборонпрому“, Міністерства промисловості, там, де ми співпрацюємо з компаніями сектору оборони, і де ми можемо робити спільні проєкти, купувати деякі речі, які нам потрібні. Є ще два шляхи, як ми співпрацюємо зі США. І він вже був використаний (під час візиту в минулому році було показано, як це швидко може бути), коли президент США своїм указом виділяє додаткову допомогу. Це додатково до тих коштів, які закладені в бюджеті», — зауважила Маркарова.

Наприкінці минулого року президент США Джо Байден у понеділок підписав оборонний бюджет США (NDAA) на 2022 фінансовий рік, який, серед іншого, передбачає виділення 300 мільйонів доларів на Ініціативу сприяння безпеці України з підтримки Збройних сил.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: