GlobalLogic планує навчати одеських студентів-айтішників реальному IT

25.09.2021 0 By NS.Writer

Понад 1000 студентів ІТ-спеціальностей Одеської політехніки зможуть отримати практичний досвід та підготуватись до роботи з реальними ІТ-проєктами в IT-компанії GlobalLogic.

Як пише dev.ua, про це йдеться в повідомленні університету.

Інженери GlobalLogic проводитимуть лекції, виступатимуть в ролі менторів для молоді, допомагатимуть студентам розробляти свої власні проєкти та ділитимуться експертизою.

«Комерційні ІТ-проєкти ставлять перед спеціалістами задачі, які часто неможливо вирішити в стандартний спосіб. Теоретичних знань для цього не вистачає, а галузь змінюється швидше, ніж встигають оновити навчальну програму. Тому студентам варто практикуватись на проєктах, отримувати більше практичних знань, які надалі знадобляться спеціалістам в ІТ-компаніях», — коментує Світлана Шаповал-Охович, координаторка Програми співпраці з університетами, GlobalLogic.

Планується й впровадження нових програм бакалаврської, магістерської та дуальної освіти. Спеціалісти компанії також долучаться до оновлення матеріально-технічної бази університету.

«За кількістю ІТ-спеціалістів Одеса знаходиться на 5 місті серед міст України й активно розвивається в напрямі технологій. З університету щороку випускається понад 1000 технічних спеціалістів, які потім приєднуються до українських й міжнародних ІТ-компаній. Ми хочемо забезпечити майбутніх спеціалістів можливостями для нарощення професійної експертизи та навчити їх практичного мислення» — каже Сергій Нестеренко, перший проректор, проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Державного університету «Одеська політехніка».

Довідка

Державний університет «Одеська політехніка» — це перший в Одесі партнер ініціативи GlobalLogic Education. В Україні компанія вже співпрацює з 22-ма закладами вищої освіти.

З 2018 року група компаній GlobalLogic інвестувала понад $4 млн на розвиток інженерних талантів в регіоні Центральної та Східної Європи.

Центральний офіс компанії знаходиться у Кремнієвій долині у США, а інжинірингові та дизайн-центри розташовані по всьому світу. Компанія працює в галузях автопрому, комунікацій, фінансових послуг, охорони здоров’я, медіа і розваг, промисловості, напівпровідників і технологій. GlobalLogic — компанія групи Hitachi.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: