До якого сценарію спільних дій готуються Україна та Великобританія

24.07.2021 0 By NS.Writer

В нашій країні відбуваються спільні україно-британські навчання «Козацька булава — 2021», що триватимуть до 24 липня, пише defence-ua.com.

Британські солдати готуються підтримати вогнем бійців ЗСУ

Схоже, при оборонному плануванні військово-політичне керівництво нашої країни допускає варіант, що РФ може провести гібридну атаку проти України не лише у форматі створення «квазі-державного утворення» терористів, але й — у «більш вужчому» форматі, у формі нападу на окреме місто чи важливий інфраструктурний об’єкт.

На це, схоже, вказує один із епізодів спільних україно-британських навчань «Козацька булава-2021», про який стало відомо учора, 16 липня.

Як пише АрміяInform, військові України та Великої Британії провели показове тактичне заняття за тематикою «Бій в урбанізованій місцевості».

За сценарієм цього заняття, для проведення таких дій були залучені підрозділи окремої 54 механізованої бригади Сухопутних військ Збройних Сил України, взвод спеціального призначення Держприкордонслужби України, стрілецька рота 4-го батальйону Королівського Шотландського полку Збройних Сил Великої Британії, армійська авіація Сухопутних військ ЗСУ, літаки британських Повітряних сил.

Схоже, взаємосумність між військовими України та Великої Британії була досягнута успішно, фото – АрміяInform

Ці об’єднані сили отримали завдання провести штурмові дії в урбанізованій місцевості за підтримки авіації, артилерії та бронетехніки, завдати противнику вогневого ураження та виконати зачистку населеного пункту.

У цих занять була «гуманітарна складова», спрямована на збереження життя цивільного населення: перед виконанням вогневого удару було проведено оповіщення населення, і для його виходу — відкрито гуманітарний коридор.

Роль бійців ДПСУ в даному випадку — розгортання відпрацювання фільтраційних пунктів.

У цього заняття було два завдання: перевірити взаємосумісності армій України та Великої Британії, відпрацювати ведення бойових дій відповідно нормам міжнародного гуманітарного права.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: