Войцех Пшибильський: війна допомогла нам зрозуміти, якого прогресу досягла Україна з 2014 року

10.03.2023 0 By NS.Writer

Войцех Пшибильський

Рік повномасштабного вторгнення Росії в Україну змінив ставлення світу до нашої країни. Людство відкрило Україну як розвинену європейську державу. Про те як змінилося ставлення до України, ЄС, НАТО та Росії, з Newssky поділився головний редактор Visegrád Insight та керівник фундації ResPublica у Варшаві Войцех Пшибильський.

  1. Війна допомогла мені зрозуміти, якого прогресу досягла Україна з 2014 року. Попри купу проблем, вона була стійка, тому що подолала корупцію та провела децентралізацію влади на місцевому рівні, а також суттєво просунулася щодо політики інтеграції в ЄС. Військовий успіх наразі був великим завдяки зусиллям українського суспільства та влади щодо утвердження свободи вашій демократії. І це викликає повагу
  2. На сьогодні ЄС є більш ніж мирним проєктом. Війна допомогла спробам перетворити ЄС на надійного політичного гравця, який ризикував і висловлював свій вплив не лише через гучні слова. Це справді дає результат і продовжує трансформацію. Водночас НАТО довів, що є незамінним елементом європейської системи безпеки. Отже, нові угоди ЄС і НАТО, які нещодавно набули чинності, вплинули на розвиток нових оборонних можливостей України.
  3. Через війну Російська Федерація виявилася тим, про що ми завжди підозрювали. Містифікаційна країна — проблиск колишньої імперії, якою сьогодні керують люди з мафії, що надають перевагу особистим інтересам, а не благу суспільства, не кажучи вже про сусідів.

In English

«Ковальчук»Спілкувалася Марина Ковальчук, власна кореспондентка Newssky (Словаччина, Чехія, Угорщина, Польща), керівниця проєкту V5 Media

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: