Як модернізована оптико-прицільна станція підвищує точність наведення ракети

16.09.2021 0 By NS.Writer

На державному підприємстві «Ізюмський приладобудівний завод» модернізували високоточну оптико-прицільну станцію наведення (ОПСН-І). Цей виріб, розроблений у тісній кооперації з ДП «Державне київське конструкторське бюро «Луч», призначений для визначення, розпізнавання, супроводу цілі та наведення на неї протитанкових ракет із вертольотів, пише armyinform.com.ua.

Як розповів Інформаційному агентству АрміяInform заступник директора — головний конструктор ДП «Ізюмський приладобудівний завод» Валерій Коваленко, за своїми характеристиками вітчизняна ОПСН-І нічим не поступається іноземним аналогам. Основна відмінність у тому, що наш виріб має лазерний канал керування ПТКР. У стандартній комплектації він оснащений тепловізійним каналом (дальність виявлення цілі становить від 14,5 км) та трьома телевізійними каналами з цифровими багатофункціональними кольоровими камерами (цілі визначаються на відстані до 12,5 км), а також лазерним далекоміром.

Після проведення модернізації на ОПСН-І вдалося досягти значного покращення основних параметрів. Так, завдяки застосуванню потужнішої оптики вузького каналу наведення дальність виявлення цілі збільшилася до 25-30 км, а розпізнавати їх на відстані 15 км. На ОПСН-І також встановили новий сучасний тепловізор, за допомогою якого з’явилася можливість виявляти цілі на відстані до 14,5 км, та сучасні волоконні гіроскопи для покращення точності стабілізації.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: