Вперше бомбардувальник B-1 приземляється в Польщі

13.03.2021 1 By Chilli.Pepper

Бомбардувальник B-1 Lancer ВВС США вперше приземлився в Польщі для швидкої дозаправки, у п’ятницю на авіабазі Повідз, повідомили ВВС.

Літак, що входить до складу 9-ї експедиційної бомбардувальної ескадрильї на базі ВПС Дайс, штат Техас, виконав «дозаправку в гарячій ямі» — він був заправлений з працюючими двигунами, а його екіпаж залишився в кабіні.

Цей маневр «різко скорочує час дозаправки, щоб бомбардувальники могли швидше повернутися у небо», – йдеться в заяві ВПС.

Посадка також була першою операцією зі швидкої дозаправки бомбардувальника в Європі.

Дозаправка в ямі є елементом Agile Combat Employment, який збільшує здатність бомбардувальників швидко розгортатися і діяти з віддалених місць із різними рівнями потужності та підтримки.

За даними Стратегічного командування США, ця практика збільшує летальність, підсилює оперативну сумісність і підвищує ефективність виконання місії.

«Доказ концепції швидкої дозаправки сьогодні в Польщі разом з деякими з наших найближчих союзників говорить сама за себе», – сказав генерал Джефф Харрігіан, командувач ВПС США в Європі і ВПС в Африці. «Наші бомбардувальники можуть дістатися до місії у будь-який час і в будь-якому місці».

Під час подорожі до Польщі, яка є партнером НАТО, B-1 вилетів з авіабази Орланд в Норвегії і інтегрувався з винищувачами Швеції, Польщі та Нідерландів в навчальній місії Bomber Task Force Europe під назвою Spring Spear.

Матеріали:

  • https://www.spacewar.com/reports/For_the_first_time_a_B-1_bomber_lands_in_Poland_999.html

Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: