США анонсують нові високоточні ракетні системи Himars для України

09.07.2022 0 By Chilli.Pepper

У п’ятницю Сполучені Штати оголосили, що надішлють Україні більше ракетних систем Himars і нові високоточні артилерійські снаряди, підвищивши її здатність вражати російські склади зброї та ланцюги поставок, повідомляє newssky.com.ua із посиланням на spacewar.

На знімку видно, як високомобільна артилерійська ракетна система M142 (HIMARS) веде вогонь в невідомому місці в Україні [Файл: Павло Нарожний через Reuters]

За словами високопосадовця оборонного відомства, новий пакет озброєнь на 400 мільйонів доларів включатиме чотири пускові установки Himars із боєприпасами, систему, яка допомогла українським силам атакувати такі цілі, як сховища боєприпасів, керованими ракетами з більшої відстані поза зоною дії російської артилерії.

За допомогою системи Himars “Україна зараз успішно завдає ударів по російських об’єктах в Україні, глибше за лінією фронту, і порушує здатність Росії проводити артилерійські операції”, – сказав чиновник.

Пакет також включатиме 1000 набоїв нового типу 155-мм боєприпасів для артилерії, поставлених західними союзниками України.

Високопоставлений представник оборонного відомства сказав, що нові артилерійські снаряди мають велику дальність і більшу точність, ніж ті, що Пентагон надав раніше.

“Це пропонує Україні точні можливості для конкретних цілей. Це дозволить заощадити боєприпаси, що буде більш ефективним”, – сказав чиновник.

Чиновник відмовився сказати, чи є нові боєприпаси снарядами Excalibur, керованими снарядами, які можуть долати понад 40 кілометрів і доставляти боєприпаси точно в ціль.

Канада вже відправила в Україну кілька високовартісних Excalibur американського виробництва, але Пентагон не повідомив, чи зробив те саме.

Оскільки перші пускові установки Himars були надані Україні минулого місяця, аналітики вважають, що сили Києва, можливо, успішно знищили десяток або більше російських складів боєприпасів далеко за лінією фронту.

«Росіяни роблять дуже поступовий, обмежений, важкий, дуже дорогий прогрес у певних, вибраних невеликих просторах на Донбасі. Вони значно відстають від своїх часових рамок», — сказав чиновник, маючи на увазі східний регіон України, який Росія прагне отримати і контролювати повністю.

Використовуючи свої системи Himars, українці за останній тиждень змогли «суттєво порушити здатність росіян рухатися вперед», додав чиновник.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: