В Швеції навчать ворон збирати недопалки

06.02.2022 1 By NS.Writer

Шведський стартап Corvid Cleaning навчає ворон збирати недопалки та дрібне сміття і обмінювати їх на їжу. Компанія вже планує запустити пілотний проєкт в одному з міст країни, пише vctr.media з посиланням на видання The Local.

Що сталося

Щорічно на вулицях Швеції залишається понад мільярд недопалків, який складає 62% від загальної кількості сміття. Стартап Corvid Cleaning вирішив боротися з цією проблемою за допомогою ворон. Компанія навчає птахів збирати недопалки та інше дрібне сміття й обмінювати його в спеціальних апаратах на їжу.

У Corvid Cleaning впевнені, що залучення ворон до прибирання вулиць обійдеться Швеції дешевше за класичне збирання недопалків людиною. Сьогодні оціночна вартість збирання недопалків коливається від 0,06 до 0,15 цента. Робота ворон зменшила б вартість в чотири рази. Єдине, що потрібно — знайти кошти та місце для встановлення апаратів, у які птахи складатимуть сміття та отримуватимуть за нього їжу.

Від успіху пілотного проєкту в місті Седертельє буде залежати, чи впровадять програму і в інших містах Швеції. До речі, подібну технологію вже випробували у Франції 2018 року. Тоді шістьох ворон навчили збирати дрібне сміття. Щоправда, там винагороду птахам видавав працівник парку.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: