«Антонов» планує збирати Ан-74 в Канаді

21.07.2021 0 By NS.Writer

Державне підприємство «Антонов» працює над можливістю збирання транспортного Ан-74 в Канаді та вже створив для цього свою дочірню компанію у цій країні.

Літак Ан-74 авіаліній «Антонова» Фото: Вікіпедія/Dmitry A. Mottl

Як повідомляє mil.in.ua, про це пишуть «Крылья» з посиланням на канадську газету Le Devoir.

Компанію Antonov Aircraft Canada створили у березні 2021 року.

Завданням дочірнього представництва є опрацювання співпраці між урядами України та Міністерством економіки та інновацій Квебека де збираються збирати літаки Ан-74.

Компанія Antonov Aircraft Canada має намір скористатися програмою SPRINT по підтримці інвестиційних проєктів уряду Квебеку.

Для участі у програмі, проєкти мають представляти собою інвестиції у розмірі не менше 10 млн доларів або створювати не менше 100 робочих місць із заробітною платнею вище за середню оплату праці в регіоні.

Інтереси української компанії в Канаді представляє Gold Leaf Aviation, директор якої Девуар Десмонд Берк підтвердив, що проєкт документу розглядається двома урядами.

Зміст цього документу, якщо його погодять, «стане основою для обговорення» того, як «Антонов» зможе у результаті виготовляти літаки у Квебеку.

«Це заключна частина, якої не вистачає для реалізації проєкту модернізації Ан-74 у провінції», — розказав Десмонд Берк.

Проєктування та кінцеве збирання літаків будуть відбуватися у Квебеку.

«Це буде літак, спроєктований з «кращого з того, що є в авіаційній промисловості Квебеку», — запевняє директор Gold Leaf Aviation

Зібраний у Канаді Ан-74 «потенційно може використовувати двигуни виготовлені Pratt & Whitney, або технології від компанії CMC Electronics з Монреалю».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: