Інструктори з Литви навчать ЗСУ користуватися ПЗРК Stinger

18.02.2022 0 By NS.Writer

Литовські інструктори навчатимуть українських військових застосовувати переносні зенітні ракетні комплекси (ПЗРК) Stinger, інформує Мілітарний.

Завантаження ПЗРК Stinger у Литві Фото: Міністерство оборони Литви

15 лютого група бійців батальйону протиповітряної оборони Повітряних сил Литви відправляється до України, повідомили на сайті Збройних сил Литви.

Найближчими тижнями ці військові допоможуть Збройним силам України освоїти отримані з Литви зенітні комплекси ближньої дії Stinger.

«Ми повністю підтримуємо і будемо підтримувати Україну. Зброя та технології — ніщо без знань та вміння керувати ними, тому ми поділимося своїми знаннями та досвідом застосування системами ППО малої дальності Stinger. Звісно, ​​важливо, щоб ми разом навчалися та переймали їхній досвід — Україна все ще у стані війни, у них є нові знання, важливі для оборони нашої країни», — сказав командувач Збройними силами Литви генерал-лейтенант Вальдемарас Рупшис.

Литовські військові, які прибудуть до України, багато років прослужили в підрозділах батальйону протиповітряної оборони, який озброєний ПЗРК Stinger.

Військові Збройних сил Литви також беруть участь у навчальній місії в Україні, де вони разом із інструкторами з інших країн навчають українських війських.

FIM-92 Stinger

Переносні зенітні ракетні комплекси Stinger, 13-го лютого, прибули до України з Литви. Військово-транспортний літак Повітряних сил Угорщини завантажили на авіабазі Шяуляїв в Литві та прямим перельотом він доставив вантаж в Україну.

Ця підтримка надається після того, як уряд США схвалив передачу військового обладнання, виробленого в Сполучених Штатах, до третьої країни.

21 січня з’явилось офіційне підтвердження, що до України з Латвії та Литви надійдуть переносні зенітні ракетні комплекси (ПЗРК) Stinger американського виробництва.

20 січня ми писали, що Сполучені Штати схвалили дозвіл країнам Балтії на поставки американського озброєння до України.

FIM-92 Stinger — переносний зенітно-ракетний комплекс класу «земля-повітря» з інфрачервоною головкою самонаведення розробки американської компанії General Dynamics, призначений для ураження вертольотів і літаків противника, що низько летять, на зустрічних і наздоганяючих курсах в умовах впливу природних і штучних теплових перешкод.

Раніше Newssky писав, як «КБ „ЛУЧ“ розробляє 120-мм керовану міну для Польщі».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: