У «Десні» військові почали опановувати британські NLAW

10.02.2022 0 By NS.Writer

На Чернігівщині у навчальному центрі «Десна» освоюють британські протитанкові комплекси NLAW, інформує Мілітарний.

Військовослужбовці 169-го Навчального центру розпочали інтенсивну підготовку із застосування ручних протитанкових ракетних комплексів NLAW, повідомили на сторінці центру у Facebook.

Нині йде ознайомлення з тактико-технічними характеристиками та відпрацювання тактики дій у бойових умовах.

Передані Великою Британією протитанкові комплекси NLAW (Next Generation Light Anti-tank Weapon) 28 січня, були випробувані в Україні на базі 184-го Навчального центру.

Українські військові з ПТРК NLAW. Фото: «Десна»

Цьому перебувала інтенсивна теоретична підготовка військовослужбовців Збройних Сил України до використання у бойових умовах ручних протитанкових ракетних комплексів NLAW.

Спочатку українські військові опанували теоретичні основи застосування сучасного протитанкового озброєння.

Це відбулося за три дні інтенсивного вишколу під керівництвом інструкторів тренувальної місії Збройних сил Великої Британії під назвою Orbital, що триває у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Військові ЗСУ навчаються використанню NLAW. Фото: генерал-лейтенант Павло Ткачук

Також бійці відпрацювали тактику дій з протитанковими комплексами на навчально-тренувальному комплексі «Бій в місті».

NLAW

Комплекс NLAW був розроблений шведською групою Saab AB спільно з британським відділенням групи Thales за завданням та фінансуванням міноборони великої Британі.

NLAW є ручним одноразовим протитанковим засобом з ефективною дальністю стрільби до 600 (у новій версії до 800) метрів та має вагу 12,5 кілограмів. Перед пуском навідник за допомогою прицілу протягом трьох секунд відстежує кутову швидкість цілі, яка запам’ятовується інерційним блоком ракети, який під час польоту робить необхідні поправки, коригуючи напрям руху.

Ручний протитанковий комплекс NLAW. Фото: «АрміяInform»

Велика Британія передала Збройним Силам України партію протитанкових засобів у вигляді комплексів NLAW після того, як міністр оборони Сполученого Королівства у парламенті заявив, що Лондон поставить Україні легкі протитанкові оборонні озброєння.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: