Розпочалися українсько-британські військові навчання «Козацька булава»

13.07.2021 0 By NS.Writer

Вчора на Миколаївщині стартували українсько-британські військові навчання «Козацька булава — 2021».

Про це інформує Мілітарний.

Участь у навчаннях братимуть участь близько 2000 військовослужбовців та понад 300 одиниць військової техніки з з п’яти країн-партнерів.

Країни-учасниці навчань:

– Україна

– Велика Британія

– Канада

– США

– Королівство Швеція

З боку Збройних Сил України в маневрах буде залучена 54 окрема механізована бригада імені гетьмана Івана Мазепи, а з боку Великої Британії — 4-й батальйон Королівського полку з Шотландії.

Окрім Збройних Сил України участь в навчаннях візьмуть українські прикордонники.

Українсько-британські військові навчання «Козацька Булава — 2021» триватимуть з 12 по 24 липня.

«Козацька Булава 21» відбуваються на території 235 Міжвидового центру з підготовки військових частин та підрозділів, більш відомому як полігон «Широкий Лан», з 29 березня по 02 квітня тут відбулась головна конференція з планування навчання.

На навчаннях заплановано відпрацювання взаємосумісності багатонаціональних штабів, вивчення процесу прийняття військових рішень (МDMP), проведення оборонних та наступальних операцій під керівництвом багатонаціональних штабів.

Також вишкіл дозволить імплементувати найкращі практики ведення операцій з врахуванням досвіду, який українські збройні формування отримали під час проведення ООС (АТО).

У рамках цього міжнародного проєкту передбачається спільне планування та виконання операцій батальйонно-тактичного рівня.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: