Що буде нового і особливості навчань – Rapid Trident-2021

17.02.2021 0 By NS.Writer

До навчань Rapid Trident—2021 планується залучити до 6000 військовослужбовців.

Про це пише armyinform.com.ua, уперше в історії навчань серії Rapid Trident будуть проведені батальйонні тактичні навчання багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою.

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного підходить до завершення початкова конференція з планування українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ Rapid Trident-2021 («Швидкий Тризуб — 2021»). У зв’язку із карантинними обмеженнями вона проводиться, зокрема, і в режимі відеоконференції.

Як розповів начальник відділу багатонаціональних навчань командування Сухопутних військ і на цей момент керівник групи планування навчань Rapid Trident-2021 полковник Віталій Негоденко, особливістю проведення цьогорічного навчання є те, що воно буде поєднано із загальним сценарієм стратегічного командно-штабного навчання з позначенням військ «Об’єднані зусилля — 2021». Крім того, під час його проведення будуть створені багатонаціональні підрозділи, адже всі підрозділи іноземних країн будуть афілійовані в наші українські батальйони. І всі навчання будуть проводитися спільними багатонаціональними батальйонами.

— Уперше в історії навчань серії Rapid Trident будуть проведені батальйонні тактичні навчання багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою. Під час навчання планується провести спільні стрибки українських, американських і британських десантників з літака військово-транспортної авіації США С-130. Крім того, планується залучення оперативно-тактичних безпілотних літальних апаратів, які злітатимуть з території Польщі, будуть перелітати через державний кордон і виконувати завдання в інтересах військ, — зазначив полковник Віталій Негоденко.

Дуже важливим аспектом, за словами офіцера, є той, що під час українсько-американських навчань у рамках програми перевірки та зворотного зв’язку концепції оперативних можливостей планується провести оцінку 6 підрозділів ЗС України. А також, що є дуже важливим для України, — це проведення Курсу оцінювачів НАТО, які будуть проводитися інструкторами Північноатлантичного альянсу.

На сьогодні можливість участі у навчанні розглядають 15 країн. Запланована загальна чисельність особового складу нараховує до 6000 військовослужбовців.

— Наразі основні питання вирішені. Надано рекомендації іншим країнам стосовно укомплектованості підрозділів та багатьох інших моментів. До головної конференції, яка відбудеться в квітні, країни-партнери мають визначитися і на ній остаточно підтвердити свою участь у навчанні, — повідомив полковник Віталій Негоденко.

Проведення українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ Rapid Trident-2021 заплановано на другу половину вересня. Наразі Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного проводить всі необхідні заходи для успішного проведення цих чергових міжнародних навчань.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: