Під час навчань «Об’єднані зусилля-2021» Повітряні Сили вчитимуться збивати крилаті ракети РФ

17.09.2021 0 By NS.Writer

Збройні Сили України організують об’єднаний ешелон протиповітряної оборони, який складатиметься з армійської ППО та зенітно-ракетних розрахунків, і який прикриватиме одночасно стратегічні об’єкти та бойові порядки наших військ, пише defence-ua.com.

Підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних Сил Збройних Сил України проведуть тактичні навчання з бойовою стрільбою, що мають пройти в рамках стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля — 2021». Про це пише АрміяInform.

Подібні масштабні навчання для наших зенітників є «традиційними», це — спосіб перевірити рівень виучки, здобутий за поточний рік. Але цьогорічні стрільби матимуть одразу декілька особливостей.

Підрозділи протиповітряної оборони Повітряних Сил готуються до стрільб на полігоні «Ягорлик», фото — прес-служба Командування Повітряних Сил ЗСУ

Однією з новацій цих навчань стане залучення підрозділів армійської ППО для організації ешелонованої системи протиповітряної оборони, яка захищатиме з повітря одночасно важливі державні об’єкти, міста, позиційні райони та скупчення сил нашої армії.

Дистанція стрільби розподілятиметься наступним чином: дивізіони С-300В1 «працюватимуть» на дистанції до 100 кілометрів, С-300ПС — до 75 кілометрів, «Бук-М1» — до 40 кілометрів, комплекси протиповітряної оборони Сухопутних військ — прикриватимуть ближні рубежі.

Позиція зенітно-ракетного комплексу С-300В1, фото — прес-служба Командування Повітряних Сил ЗСУ

Крім цього, наші сили протиповітряної оборони тренуватимуться збивати не лише літаки противника, але й також крилаті ракети. А для ускладнення обстановки — відбудеться максимальне насичення повітряного простору «своїми» та «ворожими» літальними апаратами різних типів.

Такий формат тренування створюватиме додаткове навантаження на операторів РЛС, які будуть вимушені супроводжувати одночасно велику кількість повітряних цілей, миттєво виявляти об’єкти ворога та давати чіткі цілевказівки ракетникам для їхнього знищення.

ЗРК «Бук-М1» Повітряних Сил ЗСУ на позиції, фото ілюстративне

Навчання на полігоні «Ягорлик» під час СКШН «Об’єднані зусилля-2021» стануть випробуванням для командирів усіх рівнів, що відповідатимуть за організацію стрільб, це буде випробуванням і для автоматизованих систем управління військами.

Таким чином Повітряні Сили України зможуть перевірити свою готовність протистояти агресору в умовах будь-якого рівня екстремальності.

Машини автоматизованої системи управління військами «Ореанда», яку використовують Повітряні Сили ЗСУ


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: