У Kharkiv IT Cluster працює 45 000 чоловік

17.09.2021 0 By NS.Writer

Kharkiv IT Cluster провів дослідження спільно з KPMG — однією зі світових аудиторських компаній «Великої четвірки», та продемонстрував поточний стан харківського IТ-ринку, пише dev.ua.

«За розрахунками, обсяг продажів у порівнянні з позаминулим роком збільшиться на 53% і досягне суми в $1,5 млрд. Подібна динаміка дозволяє говорити, що Харків перетворюється в один з провідних ІТ-майданчиків Східної Європи», — наголошується в повідомленні «Харківського IT- кластеру».

За даними «Харківського IT- кластеру», Харків за загальним обсягом і за темпами розвитку випереджає інші ІТ-локації країни, а за концентрацією фахівців у даній сфері перебуває на одному рівні з Києвом, повідомляє Інтерфакс.

У поточному році в Харкові кількість працівників ІТ- сфери досягла 45 тис. осіб. В галузі працюють 511 компаній, а середня зарплата становить близько $2260 на місяць.

У повідомленнях також зазначається, що за прогнозами аудиторської компанії KPMG, обсяг всіх податків, які отримує держава від роботи ІТ-галузі в Харкові, в 2021 році досягне відмітки майже 12 млрд грн, а до 2026 року — зросте до 16 млрд грн.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: