Планується залучити 6 тисяч військовослужбовців із 15 країн до навчань RAPID TRIDENT 2021

05.08.2021 0 By NS.Writer

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалася завершальна конференція з планування українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ RAPID TRIDENT 2021. Вона відбувається за безпосередньої участі загального керівника міжнародних навчань бригадного генерала Владислава Клочкова — заступника командувача військ ОК «Схід», пише armyinform.com.ua.

— Ці навчання відбуватимуться у межах міжнародного військового співробітництва та підготовки Збройних Сил України. Можливість участі в них розглядають 15 держав. А загальна чисельність особового складу наближається до 6 тисяч, — повідомив бригадний генерал Владислав Клочков.

Як розповів начальник відділу багатонаціональних навчань командування Сухопутних військ і на цей момент керівник групи планування RAPID TRIDENT 2021 полковник Віталій Негоденко, особливістю проведення цьогорічних маневрів є те, що вони будуть поєднані із загальним сценарієм стратегічного КШН із позначенням військ «Об’єднані зусилля — 2021». Крім того, під час його проведення створюватимуть багатонаціональні підрозділи.

Уперше в історії RAPID TRIDENT проводитимуть батальйонні тактичні навчання багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою. Під час них заплановано спільні стрибки українських і американських десантників з літака військово-транспортної авіації США С-130

— Уперше в історії RAPID TRIDENT проводитимуть батальйонні тактичні навчання багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою. Під час них заплановано спільні стрибки українських і американських десантників з літака військово-транспортної авіації США С-130, — зазначив полковник Віталій Негоденко.

Під час українсько-американських навчань у межах програми перевірки та зворотного зв’язку концепції оперативних можливостей планується провести оцінку кількох підрозділів ЗСУ. Також, що дуже важливо для України, це Курс оцінювачів НАТО, які проводитимуть інструктори Північноатлантичного альянсу.

Особлива увага в перший день роботи конференції була прикута до заходів із протидії розповсюдження COVID-19.

Українсько-американське командно-штабне навчання із залученням військ RAPID TRIDENT 2021 розпочнеться 20 вересня і триватиме до 1 жовтня.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: