Події тижня від Defense Express: Т-80 на навчаннях морпіхів ВМСУ, антидронові рушниці в зоні ООС та співпраця «Антонов» і Airbus

13.10.2021 0 By NS.Writer

Антидронові рушниці вже на передовій й допомагають знешкоджувати ворожі БПЛА; Морська піхота ВМС України вдруге у 2021 році вивела на навчання танки Т-80; Україна може віддати «Антонов» «під крило» Airbus по вантажним та пожежним літакам — розповідаємо про ці та інші новини й події тижня, пише defence-ua.com.

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Антидронові рушниці на передовій

Бійці Збройних сил України почали використовувати закуплені у литовської компанії NT Service антидронові рушниці в зоні Операції Об’єднаних сил на Донбасі.

Роботу операторів цієї зброї на передовій показали кореспонденти ТСН у відеосюжеті «ЗСУ вперше показали, як використовують на Донбасі новітні антидронні рушниці».

Боєць ЗСУ з антидроновою рушницею виробництва литовської компанії NT Service на Донбасі / Фото: ТСН

Нагадаємо, антидронові рушниці ЕDМ4S-UА виробництва компанії NT Service були замовлені ще минулого року (відомо, що через «Агенцію НАТО з підтримки та постачання» було замовлено 37 таких виробів). Однак поставлені були лише цьогоріч.

Співпраця «Антонов» і Airbus

Міністерство інфраструктури України розглядає варіант організації співпраці між ДП «Антонов» та французьким аерокосмічним концерном Airbus по темі організації вантажних перевезень та спільного виробництва пожежних літаків.

Транспортний літак С-295 від Airbus – прямий конкурент для Ан-26 та Ан-32 на світовому ринку

Про це міністр інфраструктури Олександр Кубраков написав на своїй сторінці у Facebook.

Кубраков при цьому написав, що такий варіант можливої співпраці «зашитий» у загальну концепцію створення «Національного авіаперевізника», за участі французької консалтингової компанії Aerogestion.

Airbus не виробляє спеціалізованих пожежних літаків, натомість – пропонує своїм замовникам “конверсію” із транспортного С-295, фотоз відкритих джерел

І схоже, цей «Національний авіаперевізник» використовуватиме пасажирські літаки саме від Airbus, а не від ДП «Антонов». Деталі — в нашому матеріалі.

Швеція готується до наземних боїв проти армії РФ

Збройні сили Швеції почали відновлення своїх бронетанкових сил. Зокрема, новосформований Готландський полк почав відновлення своєї танкової роти Lärbro.

Stridsvagn 122 — ліцензійна копія німецького танка Leopard 2

Ця рота буде укомплектована танками Stridsvagn 122, що вироблялись як ліцензійна копія німецького танка Leopard 2. Про це пише портал Army Recognition.

Колонна танків Stridsvagn 122 армії Швеції, фото з відкритих джерел

У випадку зі Швецією новина про відновлення танкової роти в складі піхотного полку — це справді вагома новина. Чому — про це розповідаємо в нашій публікації.

Кулемет замість ровів та колючого дроту

В ході конференції з військових радарів та безпеки кордонів (Military Radar and Border Security Summit), що 5-7 жовтня проходить в Анкарі (Туреччина), компанія з Анкари Meteksan Defense та інженерна компанія UNIDEF зі Стамбула представили новий спільний концепт напівавтоматичної системи для забезпечення охорони кордону — компактне поєднання сучасних радару та кулемету, що використовуються для виявлення та знищення порушників кордону.

Турецькі кордони вже невздовзі можуть охороняти спарки радарів та кулеметів

Представник UNIDEF також повідомив деякі деталі щодо нової контейнерної системи: «У нас на контейнері є висувна башта. На башті встановлена система озброєння Minigun. У наступній версії ми також побачимо інтегровану версію кулемету Canik M2 (турецький крупнокаліберний кулемет виробництва компанії Samsun Yurt Savunma, SYS)». Представник компанії UNIDEF також заявив, що ця версія буде доступна незабаром.

Морська піхота ВМС України вдруге у 2021 році вивела на навчання танки Т-80

Морські піхотинці ВМСУ активно готуються до оборони узбережжя Азовського моря від можливого десанту РФ.

«Хаммери» та бронеавтомобілі «Козак» 36 бригади морської піхоти, фото — прес-служба Міноборони України

Так, у прес-службі Міноборони України розповіли, що 36 окрема бригада морської піхоти почала проведення ротних тактичних навчань морських піхотинців та військовослужбовців оперативного резерву першої черги.

Танк Т-80 із складу танкового батальйону 36 бригади морської піхоти, фото — прес-служба Міноборони України

Мета навчань — «виконання практичних питань організації бою, управління підрозділами під час ведення бойових дій та їх всебічного забезпечення».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: