У Житомирі продемонстрували антидронові комплекси України

19.10.2021 0 By NS.Writer

У Житомирському військовому інституті пройшли навчальні збори з демонстрацією різних українських комплексів протидії безпілотникам.

Елемент українського комплексу «Нота» компанії «Трител». Жовтень 2021. Фото: Генштаб ЗСУ

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на опубліковані фотографії Генштабом ЗСУ.

На навчальних зборах брали участь фахівці безпілотних літальних апаратів підрозділів силових структур.

Протягом кількох днів учасники зборів теоретично і практично працювали для того, аби вдосконалити систему використання БпЛА для пошуку визначених цілей в умовах протидії засобів радіоелектронної боротьби.

Активними учасниками зборів стали та курсанти Житомирського військового інституту, які за свою роботу отримали позитивні оцінки від досвідчених фахівців з використання і протидії БпЛА.

Нота

На зборах було продемонстровано український комплекс радіоелектронної боротьби «Нота», що призначений для придушення БПЛА. Розроблений компанією «Трител».

«Нота» вперше було продемонстровано на публіці в рамках виставки «Зброя та безпека — 2018».

Комплекс може виявляти ворожі безпілотники на відстані до 20 км і нейтралізувати їх на відстані не менш як 15 км.

Стільниковий зв’язок може бути нейтралізований на відстані до 1000 м. Повний комплект обладнання «Ноти» важить 250 кг і обслуговується екіпажем з двох осіб.

RIFF-P

Також було показано мобільний комплекс протидії дронам RIFF-P. Розроблений фахівцями ТОВ «ІнтерПроІнвест».

Він призначений для боротьби з безпілотними літальними апаратами роторного типу — квадрокоптерів, гексакоптерів тощо.

RIFF-P створена на базі українського автомата «Малюк», що має компонування bullpap (ударно-спусковий механізм і магазин розташовані у прикладі позаду спускового гачка).

Вага становить 4,8 кг, що дозволяє одній людині легко з нею вправлятися. Радіус пригнічення сигналів супутникової навігації, управління та відеосигналів — 1500 м.

Запас роботи акумуляторів — 60 хвилин безперервної роботи, але є можливість замовити додаткові акумулятори. RIFF-P має направлену антену з кутом розкриття 20 градусів. Вихід радіочастотного живлення — 100 Вт (4 смуги).

ANTIDRONE-M

На зборах показали антидронову рушницю ANTIDRONE-M компанії «Квертус», що призначена для боротьби з безпілотними літальними апаратами.

Заявлено, що переносний український комплекс ANTIDRONE-M здатен подавляти роботу БПЛА на відстанях від 200 до 1500 метрів. Система має розширений частотний діапазон, характерний для військових БПЛА. Призначений для використання в підрозділах ротної та взводної ланок для захисту опорних пунктів, місць постійної чи тимчасової дислокації.

Нагадаємо, у зоні Операції об’єднаних сил військові України почали використовувати литовський комплекс протидії дронам EDM4S.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: