НПЗ ВР у Європі відмовилися від російської нафти

03.05.2022 0 By NS.Writer

Європейські нафтопереробні заводи (НПЗ) британської ВР більше не купують російську нафту, заявив глава компанії Бернард Луні під час телеконференції, пише interfax.com.ua.

Він зазначив, що компанія володіє чотирма НПЗ у Європі, зокрема в Іспанії, Німеччині та Нідерландах, «і я можу підтвердити, що вони чисті від російських молекул».

«Ми адаптували (систему — ІФ), і тепер європейські НПЗ не купують російську нафту», — додав Луні.

Коментуючи прогнози щодо цін на енергоресурси, глава ВР зауважив, що на ринок уже не надходить близько 1 млн б/д нафти з Росії, і цей обсяг може подвоїтися у травні, коли вже запроваджені санкції набудуть чинності.

За його словами, комерційні запаси нафти й газу є досить низькими, вільні потужності (з виробництва нафти — ІФ) порівняно низькі, й наразі на ринку безліч невизначеностей.

ЄС запровадив санкції, які забороняють будь-які транзакції з російськими нафтогазовими держкомпаніями з 15 травня 2022 року. Винятком є постачання енергоресурсів до країн Євросоюзу, тобто забороняються контракти на купівлю для трейдерських цілей, при цьому купівля нафти та нафтопродуктів для постачання європейського ринку дозволена.

Читайте також на Newssky «Врятовані леви з Харкова вийшли до публіки в одеському зоопарку» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс» «Маріуполя більше немає. А люди є».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: