На Полтавщині відкрили школу пілотів агродронів. Як буде проходити навчання?

12.03.2024 0 By Writer.NS

У Полтавській області, на базі центру впровадження Індустрії 4.0, відкрили школу підготовки пілотів БпЛА для управління агродронами, де також зможуть безоплатно навчатися учасники бойових дій, переселенці та люди, які перебувають на обліку в центрах зайнятості, пише dev.ua.

Ілюстративне фото

Студенти проходитимуть теоретичну й практичну частину, а також стажуватимуться на підприємствах. Після трьох тижнів навчання випускники отримають сертифікат, повідомляє Мінцифри.

Агродрони допомагають контролювати якість посівів і стан ґрунту без використання додаткової дорогої техніки, також оператори зможуть:

— виявляти пошкодження або загибель культур;
— проводити аудит та інвентаризацію земель;
— аналізувати ефективність заходів, спрямованих на захист рослин;

— супроводжувати будівництво систем меліорації;
— створювати карти для диференційованого добрива й обприскування полів;
— підраховувати сходи та врожайність.

Програму підготовки, теми курсів і погодинний план для викладачів та інструкторів підготували Полтавський державний аграрний університет, Асоціація «Підприємств промислової автоматизації України» та Кременчуцький льотний коледж ХНУВС.

Читайте також на Newssky «Що може унікальний наземний дрон VEPR, один із перших броньованих дронів в Україні» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: