Airbus працює над створенням водневого двигуна на паливних елементах

09.12.2022 0 By NS.Writer

Авіабудівний концерн Airbus Group розробляє двигун на паливних елементах, що працює на водні, щоб потенційно оснастити ними літаки з нульовим рівнем викидів, які компанія планує ввести в експлуатацію до 2035 року, пише Telegram-канал «Зелений стрім».

Ілюстративне фото

Наземні та льотні випробування концепту на борту літака-демонстратора ZEROe від Aircraft планується розпочати в 2027-2028 роках. Airbus вважає водень одним із найперспективніших видів палива для літаків з нульовим рівнем викидів.

Існує два шляхи його використання: спалювання водню в газовій турбіні або паливні елементи, які перетворюють водень в електрику. Воднева газова турбіна також може поєднуватися з паливними елементами замість батарей у гібридно-електричній архітектурі.

Читайте також на Newssky «Україна отримає від Німеччини грант на €200 млн для підтримки ВПО» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: