Нацгвардія отримала третій гелікоптер Airbus

08.05.2021 0 By NS.Writer

Нацгвардія України отримала 3-й гелікоптер Airbus ЕС 225 LP (Н225).

Гелікоптер Airbus Н225 з бортовим номером «14» Національної гвардії України Фото: НГУ

Як пише mil.in.ua, про це повідомила пресслужба НГУ.

Сьогодні до столиці прибув третій гелікоптер Airbus Н225, що постачається до Національної гвардії України у рамках розбудови Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС України.

До кінця поточного року авіація Національної гвардії має поповнитись ще 4-ма гелікоптерами французької компанії.

«Станом сьогодні Нацгвардія вже має у своєму арсеналі 3 сучасні повітряні судна, пілоти яких пройшли теоретичне і практичне навчання у своїх колег у Франції. Загалом у планах #НГУ розширити парк до 12 гелікоптерів, які використовуватимуться для оперативного переміщення особового складу на великі відстані для виконання визначених завдань, евакуація хворих та поранених, здійснення пошуково-рятувальних заходів», — зазначив командувач НГУ генерал-полковник Микола Балан.

Єдина система авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС України стане третьою за потужністю в Європі після Франції та Німеччини.

Головна мета цього проєкту — забезпечити правоохоронців сучасною технікою для виконання їхніх завдань.

В Олександрії наразі завершується будівництво нових ангарів для зберігання та обслуговування французьких гелікоптерів.

Українські рятувальники, гвардійці та поліцейські одними з перших використовуватимуть надсучасні гелікоптери, — написали у пресслужбі НГУ.

У 2021-2022 роках Нацгвардія отримає 10 гелікоптерів, шість з яких надійдуть цього року, та проведе модернізацію двох наявних.

Нагадаємо, що перший гелікоптер Airbus Helicopters H225 до Гвардійської авіаційної бази прибув 21 грудня 2018 року, другий у грудні 2019 року.

Більш детально про контракт на французькі гелікоптери для МВС України дивіться у Мілітарному подкасті:


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: