Євген Магда: перед Україною в черзі до ЄС стоїть ціла низка країн

31.08.2022 0 By NS.Writer

Євген Магда

Якою є Ваша оцінка просування України дорогою виконання умов щодо відкриття перемовин із ЄС? Спікер Стефанчук заявив що до Нового Року ВР ухвалить усі закони необхідні для набуття членства — чи розуміє він, про що йдеться? На ці питання Newssky відповів директор Інституту світової політики Євген Магда.

У мене є враження, що набуття Україною  статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу спричинило до запаморочення від успіхів в середині української влади. І там просто  почали ігнорувати і низку країн, які стоять  перед Україною в цій черзі, і те,що потрібно здійснювати необхідні реформи, а не просто говорити, що ми вже виконали «такий-то» обсяг Угоди про асоціацію.

Це прекрасно, що Угода про асоціацію виконується, але далеко не в тому обсязі, як ми б хотіли цього — це по-перше. По-друге, доки в нас будуть такі рішення, як по депутату Трухіну або по призначенні до Конституційного суду пані Совгирі, з порушенням законодавства, або по зміні генерального прокурора і голову СБУ — без їхнього звіту, реально говорити про якусь європейську інтеграцію, я думаю не доводиться. Тому що демократія, це процедура.

У нас на сьогоднішній момент члени президентської команди віддають перевагу гучним обіцянкам, мовляв, війна все спише, і Європейський Союз нікуди не дінеться. Вони не розуміють, що європейська інтеграція є дещо складнішою ніж просто щось гучно обіцяти, а треба ще і робити певні предметні кроки.

Тому бадьорі рапорти пана Стефанчука, вони, чесно кажучи, нагадують лише про те, що він свого часу був активним гравцем «клубу веселих та кмітливих», а не про те, що він зараз є головою Верховної Ради.

Ексклюзив

«Ковальчук»Спілкувався Максим Михайленко, головний редактор Newssky


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: