Євген Магда: стратегічне партнерство з Туреччиною – школа суб’єктности для України

03.02.2022 0 By NS.Writer

Чого очікувати від комплексних перемовин з Турцією? Це питання прокоментував Newssky директор Інституту світової політики Євген Магда.

Насправді, стратегічне партнерство між Україною та Туреччиною треба оцінювати тверезо і розуміти, що Туреччина має інтереси більші ніж просто допомога Україні в Чорноморському регіоні з огляду на те, що це і військово потужна держава і держава з певними економічними проблемами і економічними можливостями. Тому я би достатньо спокійно ставився до створення зони вільної торгівлі з Туреччиною. Тут, очевидно, треба розуміти, що, часом, не може бути 100% успіху і чимось треба поступатися, бо Туреччина нас на сьогоднішній момент достатньо активно підтримує.

Разом з тим, це така собі школа суб’єктності, тобто, відносини з більш потужною державою, яка є членом НАТО, а її президент періодично танцює геополітичне танго з Владіміром Путіним, це теж момент політичного становлення і момент навчання українського політичного істеблішменту. Я сподіваюся, що співпраця буде, все-таки, взаємовигідною, а не декларативною. І Україна і Туреччина будуть розвивати відносини, долаючи насамперед, стереотипи.

Ексклюзив

Записала Тетяна Макарова


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: