Астронавти НАСА діляться своїми тренуваннями на борту МКС, щоб мотивувати людей в ізоляції під час пандемії коронавирусу

05.04.2020 0 By Chilli.Pepper

Мільярди людей знаходяться у карантині під час поширення коронавирусу та змушені знаходити творчі способи залишатися у формі – і група, яка проводить місяці в ізоляції, прийшла їм на допомогу, повідомляє dailymail.

Джессіка Мейр НАСА

Джессіка Мейр

Астронавти на борту Міжнародної космічної станції (МКС) опублікували у Твіттері відео, в якому розповідають про свої тренування на висоті 400 км над Землею.

Джессіка Меір із НАСА провела екскурсію по своєму саморобному обладнанню, яке включає вакуумну систему, аналогічну вільній вазі, бігову доріжку зі шнурками-банджі і стаціонарний велосипед без сидіння та керма.

“Дослідження показали, що фізичні вправи життєво важливі не тільки для вашого фізичного здоров’я, але також для вашого психічного благополуччя”, – сказала Мейр у відео.

“Можливо, вам доведеться проявити творчий підхід, щоб підвищити частоту серцевих скорочень, перебуваючи вдома і не вирушаючи в тренажерний зал, але ми впевнені, що ви зможете щось придумати”.

Коронавірус, який виник у Китаї, у грудні 2019 року, змусив близько 20 відсотків населення світу не полишати своїх будинків, залишаючись вдома або у карантині.

Майже кожна країна була вражена цією хворобою – у світі нараховується понад мільйон випадків захворювання, а число загиблих перевищило 55 700 осіб.

У цей тривожний час багато хто шукає способи зняти стрес і перейти до фізичних вправ.

Однак, залишаючись вдома, може бути складно влаштувати чудові тренування але Мейр та її команда поділилися своіми регулярними вправами, поки вони також проводять час у ізоляції.

НАСА карантин

На борту МКС встановлено вдосконалений пристрій для резистивних вправ (aRED), який, за словами Мейр, є універсальним тренажером екіпажу, що використовує дві великі вакуумні трубки для створення опору

 

Система використовує поршневу та систему маховиків для імітації вправ на вагу у звичайній силі тяжіння для роботи всіх основних груп м’язів за допомогою присідань, мертвих підйомів та підйомів ніг. Астронавти повідомили, що бачать подібні результати, як під час використання вільної ваги

Тренування у космосі пов’язані із унікальними перешкодами, але без вправ космонавти можуть втратити до 15 відсотків своєї м’язової маси, а деяку з них назавжди.

На борту МКС встановлено вдосконалений пристрій для резистивних вправ (aRED), який, за словами Мейр, є універсальним тренажером екіпажу, що використовує дві великі вакуумні трубки для створення опору.

Система використовує систему поршня і маховика для симуляції вправ з довільною масою тіла в умовах нормальної сили тяжіння, щоб опрацювати всі основні групи м’язів за допомогою присідань, підтягуваннь і підйомів ніг.

Астронавти повідомляють, що бачать результати, аналогічні використанню вільних навантажень.

“Хоча основною метою aRED є підтримка м’язової сили і маси, резистивні вправи також допомагають астронавтам збільшити витривалість для виконання таких складних фізичних завдань, як космічні прогулянки”, йдеться у заяві НАСА.

Екіпаж також повинен робити певні серцево-судинні вправи, які виконуються за допомогою невеликої бігової доріжки або стаціонарного велосипеду, але вони відрізняються від того, що ви можете побачити у своєму тренажерному залі.

Екіпажу також потрібно зробити кілька серцево-судинних вправ, які виконуються за допомогою невеликої бігової доріжки або велотренажера – але вони відрізняються від того, що ви бачите у власному тренажерному залі. Астронавт НАСА Ендрю Морган (на фото) прив’язаний до джгута, який з’єднаний з банджі-шнурами

 

Ще один предмет обладнання – це стаціонарний велосипед команди (на фото), який не має сидіння та керма. Ендрю Морган тримається за ручки на стіні, щоб залишитися на велосипеді

 

Бігова доріжка на борту корабля дозволяє космонавтам бігати без вібрації обладнання.

Її також оснащено ременем безпеки, який пов’язаний з банджі-шнурами, що тримають бігуна на місці, поки він перебуває у мікрогравітації.

“Одна з цікавих речей, які ми хотіли б показати людям на землі, це велосипед, але у нього немає “сидіння і ручок”, – сказала Мейр, прив’язавши себе до велосипеду і схопивлася за ручки, прикріплені до стіни.

Астронавт НАСА Скотт Келлі, який провів майже рік на МКС, також поділився своїми кращими порадами з виживання в умовах ізоляції.

Відставний космонавт провів на космічній станції в цілому 520 днів, причому його найдовша місія тривала 340 днів з 27 березня 2015 року по 1 березня 2016 року.

МКС

Міжнародна космічна станція (МКС) – науково-технічна лабораторія на 100 мільярдів доларів, яка обертається на відстані 400 км над Землею

 

Келлі розказав, що єдине, чого йому найбільше не вистачало протягом року на МКС, – це можливість вийти на вулицю, зокрема запах, звук та видовища природи.

За його словами, люди також повинні дотримуватися розкладу, займатися хобі, вести журнал, дивитися телевізійні серіали та “багато спати”, коли змушені залишатися у приміщенні.

Він сказав, що інші космонавти на МКС будуть відтворювати записи звуків Землі, птахів та дерев до повернення на Землю.

“Я фактично почав жадати природи – зеленого кольору, запаху свіжого бруду та відчуття теплого сонця на моєму обличчі”, – сказав він для New York Times.

“Вам не потрібно тренуватись дві години з половиною, як це роблять космонавти, але прогулянка один раз на день має бути частиною вашого карантинного розкладу (просто тримайтеся не менше 2 метрів від інших)”, – додав він.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: