Задіяні в будівництві «Північного потоку-2» російські судна вкотре порушили екологічні стандарти

12.03.2021 0 By NS.Writer

Російські судна забезпечення, які задіяні в будівництві газопроводу «Північний потік-2», вкотре проігнорували екологічні обмеження під час добудови трубопроводу гілки «Б». Як пише sprotyv.info, про це інформує Служба зовнішньої розвідки України.

Встановлено, що судно забезпечення «Юрій Топчев» 2 та 10 березня поточного року під час транспортування чергових партій труб із порту Мукран, не дотрималося раніше встановленого маршруту руху в обхід природоохоронних зон у ВЕЗ Німеччини та порушило зону зимівлі птахів.

Відповідні факти порушення суднами забезпечення («Фінвал», «Умка», «Владислав Стрижов», «Юрій Топчев»), задіяними у проекті «Північний потік-2», є непоодинокими та мають ознаки системності, наголошують у СЗР.

Зазначимо, що трубопровід «Північний потік-2» прокладається у зоні, де неодноразово виявлялися бойові хімічні отруйні речовини часів Другої світової війни.

Попри захоронення контейнерів у локалізованій зоні поблизу о. Бронхольм, за останні півстоліття морські течії розкидали їх на значній площі, переважно на південь від острова. Тепер трубоукладач «Фортуна» щодня ризикує пошкодити якорями якийсь із контейнерів, що може призвести до непоправних наслідків.

Нагадаємо, група ІС інформувала, що РФ руйнує екосистему Балтійського моря «Північним потоком-2».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: