Як побудувати модель машинного навчання за 10 хвилин

20.10.2020 0 By Chilli.Pepper

“Мені подобається розділяти своє машинне навчання на дві епохи”, розповідає Дейл Марковіц, симпатична інженерка з прикладного штучного інтелекту в Google, Остін, Техас, на сторінках thenextweb:

Першу еру я провела, вивчаючи, як створювати моделі за допомогою таких інструментів, як scikit-learn і TensorFlow, що було складно і зайняло вічність. Велику частину цього часу я відчувала себе невпевнено у всьому, чого не знала.

У другу еру – після того, як я ніби як зрозуміла, що роблю, – я розмірковувала, чому створення моделей машинного навчання було до біса як складно. Після того, як моя незахищеність зникла, я критично поглянула на інструменти машинного навчання, які ми використовували сьогодні, і зрозуміла, що це набагато складніше, ніж повинно бути.

Ось чому я думаю, що те, як ми вивчаємо машинне навчання сьогодні, скоро зміниться.

Ось чому я завжди рада, коли відкриваю для себе інструмент, який робить створення моделей захоплюючим, інтуїтивно зрозумілим і простим у використанні. Це як не можна більш справедливо для Teachable Machine. Це безкоштовна програма, створена Google, яка дозволяє навчати моделі глибокого навчання просто в браузері. Це настільки просто, що їм можуть користуватися навіть діти початкової школи!

Сьогодні ви можете тренувати моделі зображення, поз і звуку за допомогою Teachable Machine.

Screenshot of teachable machines UI

Під капотом він використовує TensorFlow.js для навчання моделі, що добре з кількох причин:

  • Навчання відбувається локально, в браузері, тому ніякі ваші дані не відправляються в хмару. Забезпечення конфіденційності даних!
  • Після закінчення навчання Teachable Machine дозволяє експортувати свою модель, щоб ви могли використовувати її пізніше у своєму додатку з Javascript.
  • За задумом TensorFlow.js використовує ваш графічний процесор (якщо він у вас є) для навчання моделей, так що це досить швидко!

Якщо вам потрібна вся інформація, подивіться мій останній випуск #MakingWithML:

(Використовуйте субтитри та їх переклад у меню youtube)


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: