Україні потрібно побудувати до 3 ГВт потужності накопичувачів енергії

25.10.2022 0 By NS.Writer

Україні необхідно побудувати близько 2,5-3 ГВт потужностей накопичувачів електроенергії, щоб підвищувати надійність енергосистеми та балансувати зелену генерацію, заявив міністр енергетики Герман Галущенко, пише Telegram-канал «Зелений стрім».

Ілюстративне фото

Він додав, що міністерство пропонує інвесторам разом з «зеленими» електростанціями будувати й потужності збереження електроенергії. Це дасть можливість видавати «зелену» електроенергію навіть при відсутності вітру і сонця.

Також Галущенко повідомив, що в Україні є перший проєкт накопичувача електроенергії потужністю 1 МВт, який реалізувала компанія ДТЕК, але цей об’єкт знаходиться на Запорізькій ТЕС під окупацією. Окрім того, на стадії проєкту система накопичення електроенергії «Укргідроенерго» потужністю 200 МВт.

Читайте також на Newssky «Як російська брудна бомба уразила Макрона та поцілила в Конгрес США» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: