Як два роки безпеки стимулюють модернізацію Кашміру. Ексклюзив

03.08.2021 0 By NS.Writer

Російською тут.

У минулому липні, начальник поліції Кашміру Віджай Кумар заявив, що в цьому році в долині нейтралізовано в цілому 78 терористів. «У цих зіткненнях більшість терористів (39 з 78) були пов’язані із забороненою терористичною організацією Лашкар-е-Тайба (LeT), за якою слідували Хізб-уль-Муджахидін (HM), Аль-Бадр, Джаїш-і-Мохаммед (JeM) і Ансар Газват-уль-Хінд».

Разом з тим, поліпшення ситуації з безпекою дозволяє крайовому і федеральному уряду розвивати в Джамму і Кашмірі нову промислову політику. Нещодавно місцева адміністрація організувала семінар, ознайомчу програму з цього приводу. Міністерства туризму і Міністерства промисловості і торгівлі представили презентацію нової промислової політики на 2021-2030 роки.

В ході програми учасники були проінформовані про важливість нової промислової політики, включаючи процес реєстрації фірм, офісів, готелів, земельних ділянок, витрат на електроенергію і водопостачання. Д -р Г. Н. Іто, директор по туризму Кашміру, сказав: «Нова промислова політика, запроваджена урядом, включає безліч стимулів для декількох секторів. Сектор послуг отримав основна увага, в тому числі і туристичний сектор». Індустрія туризму в Джамму і Кашмірі може прямо або побічно створити робочі місця для тисяч людей. Але останнім часом через невизначеність, викликаної COVID-19 із наступними обмеженнями, люди з цього сектора зазнали величезних збитків. Мунір Кадір, учасник семінару, сказав: «З 2019 року хребет туристичної індустрії був зламаний у фінансовому відношенні».

Високо оцінивши ініціативу, він сказав: «Такі програми мають велике значення. Їх потрібно проводити регулярно. Цей семінар — сміливий крок до вирішення наших проблем. Ми вітаємо таку ініціативу. Найприємніше те, що фінансова допомога надається людям, пов’язаним з туризмом. Їх теж правильно направляють». «Семінар був організований таким чином, щоб туризм, який тут є основною галуззю, міг набрати обертів і залучити туристів», — сказав Хуршид Халіл, менеджер по галузях і комерції. Інший учасник, Білал Ахмад Хан, сказав: «Програма дійсно хороша. Адже ми постраждали від наслідків COVID-19. Це допоможе розширити знання про галузь. Я сподіваюся, що кожен скористається отриманими перевагами».

Трансформація союзної території йде рука об руку з екологічною стійкістю. В рамках кроку, спрямованого на поліпшення процесів управління твердими минулого місяця віце-губернатор Манодж Сінха в урочисто відкрив підприємство по рекуперації матеріалів муніципальної й корпорації Джамму в Бандурахе.

Згідно з офіційним повідомленням уряду, нове підприємство обладнане устаткуванням на основі новітніх технологій для підвищення ефективності і досягнення 100-відсоткового відновлення з сухих відходів. Це спростить збір і сортування всіх видів паперових відходів, картону, пластику і іншого. За його словами, прийнявши підхід 3Rs «Скорочення, повторне використання, переробка», уряд мінімізує кількість відходів науковим чином, щоб міста стали більш екологічними і чистими.

Підкресливши ключові компоненти Swachhta Kendra, Сінха зауважив, що новий об’єкт максимізує кількість вторсировини, що підлягає переробці, при одночасному поділі матеріалів, які принесуть максимально можливі доходи від ринку вторинної переробки. Нещодавно лейтенант-губернатор у співпраці з NAFED відкрив електронний фонд для інтегрованого управління твердими відходами на суму 80 крор ($ 10,2 млн).

Безпека і увагу влади до стійкості регіону відкривають шлях до реалізації заходів на практиці. Так, в липні організований у співпраці з місцевою адміністрацією фестиваль Gurez, мета якого — поки зать спадщина і культуру Кашміру. Під час фестивалю різних клуби Гуреза представили кілька культурних і традиційних програм на шина, дарда, пахарі та інших місцевих діалектах. Гостям показана продукція тваринництва і вівчарства, ткацького виробництва, шовківництва і ремесла. Д-р Г. Н. Іто, директор по туризму в Кашмірі, сказав, що мета полягає в тому, щоб просувати туризм у невідомих або менш відомих місцях. Доктор Іто сказав: «Гурез не тільки мальовничий, але й місцева культура, включаючи музику і танці, також приваблива. З точки зору пригод, риболовлі, рафтингу, трекінгу і навіть для прогулянок на природі це гарне місце. Туристи обов’язково заберуть звідси унікальні враження».

Долина розташована приблизно в 170 км від Срінагара, але дорога в Гурез завжди залишається закритою протягом п’яти-шести місяців взимку, починаючи з грудня, через сильний снігопад в цьому районі. Жителі району похвалили влади за організацію фестивалю і заявили, що це обов’язково призведе до збільшення припливу туристів. Місцевий мешканець, Еджаз Лоун, підкреслив, що в Гурезе багато незвіданих ландшафтів. «В останні кілька років приплив туристів був низьким. Однак туристи стали приїжджати сюди. За день сюди приїжджає близько 400-500 туристів. До сих пір Гурез не освоювався», — сказав він.

Максим Михайленко, директор з досліджень інституту досліджень суспільства «Кронос»


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: