Всі нові бригади тероборони вже мають необхідну кількість мінометних підрозділів

04.10.2021 0 By NS.Writer

Наразі вони озброєні 60-мм мінометами, але згодом можуть отримати й більш потужне артилерійське озброєння, пише defence-ua.com.

Міномети УПІК-82 (калібр 82 мм) та МП-60 (калібр 60 мм) від КПВ «Українська бронетехніка» під час презентації озброєння ТРО у травні 2021 року

У всіх новостворених бригадах територіальної оборони Сухопутних військ ЗСУ вже сформовані мінометні підрозділи, котрі наразі мають на озброєнні переносні 60-мм міномети.

Про це виданню АрміяInform повідомив командувач ТРО генерал-майор Анатолій Баргилевич, напередодні Дня територіальної оборони України (відзначається 3 жовтня 2021 року).

«Це 60-мм міномети. У кожній бригаді тероборони є необхідна кількість мінометних підрозділів», — відзначив він.

За його словами, наразі в Україні вже створено 25 бригад територіальної оборони, які, окрім легких мінометів, планують згодом озброїти й зразками причіпної артилерії, які на сьогодні знаходяться на озброєнні бойових підрозділів Збройних сил України.

«Враховуючи, що ЗСУ переходять на самохідну артилерію, всю причіпну артилерію я бачу на озброєнні у бригадах тероборони. Це дасть нам змогу ефективно боротись із противником на більших відстанях і не втрачати людей», — розповів генерал-майор.

Нагадаємо, 60-мм міномети (МП-60 виробництва КВП «Українська бронетехніка») кілька разів були помічені під час проведення навчань підрозділів ТРО у цьому році.

Варто також додати, що серед зразків нового артилерійського й високоточного озброєння, яким планують оснащувати бригади тероборони, також були представлені 82-мм міномети УПІК-82 (виробництва КВП «Українська бронетехніка») та ПТРК «Корсар» й «Стігна-П» (від ДККБ «Луч»).


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: