Войцех Пшибильскі: найкращий шлях для України – прийняти вимоги щодо проведення реформ і повноправної участі в ЄС

28.11.2023 0 By Writer.NS

Войцех Пшибилскі

Ймовірно, ЄС почне переговори з Україною та Молдовою про приєднання до Союзу в грудні. Як, на його думку, відбувається цей процес, кореспондент Newssky запитав у Войцеха Пшибільскі, головного редактора Visegrad Insight і керівника фундації ResPublica у Варшаві.

Рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою залежатиме від рішень усіх держав-членів. Поки що ми бачимо одну велику перешкоду з боку уряду Будапешта, та й Братислава також може додати певних проблем щодо процесу.

Коли переговори будуть відкриті, Комісія стежитиме стосовно отримання повного пакета всіх обговорених реформ і схвалених періодів вступу, щоб Україна і Молдова отримали уявлення стосовно переліку справ, засвідченого на папері та такого, що відповідає вимогам Союзу. Складність може полягати у встановленні дуже чітких умов щодо деяких дуже важливих питань, таких як верховенство права. На цей час це чутливо для профспілок.

Найкращий шлях для України – прийняти вимоги та домовитися щодо проміжних періодів для впровадження реформ задля повноправної участі в Союзі. Це варто розглядати як одноразову можливість зрушити справу перед тим, як для України з’явиться наступне вікно. Це не швидкий процес, але це буде винагородою для самої країни здійснити реформування та оновлення, аби відповідати вимогам на користь громадян України та ефективності країни.

«Ковальчук»Дописувала Марина Ковальчук, власна кореспондентка Newssky (Словаччина, Чехія, Угорщина, Польща), керівниця проєкту V5 Media.

In English


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: