Військові показали практичні стрільби з американських гранатометів M141

12.02.2022 0 By NS.Writer

Українські військові на завершальному етапі підготовки інструкторів гранатомета M141 показали практичні стрільби з цієї зброї, інформує Мілітарний.

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Пера Сагайдачного відбувся завершальний етап підготовки групи інструкторів гранатомета M141 Bunker Defeat Munition.

Під час практичних стрільб з американських гранатометів військовослужбовці не тільки уражали мішені, а й показали тактичні дії парами.

Захід відбувся за участю вітчизняних та іноземних журналістів.

Український військовий з гранатометом M141. Фото: АрміяInform

Заступник начальника управління доктрин та індивідуальної підготовки Головного управління доктрин та підготовки Генерального штабу Збройних Сил України полковник Андрій Бестюк зазначив, що особливістю підготовки військових стало те, що вона була організована та проведена у дуже короткі терміни.

«Військовослужбовці стріляли вперше і їхні хороші результати показали, що навіть за такий короткий проміжок часу можна навчити людей», — наголосив полковник Андрій Бестюк.

Фахівці 184-го Навчального центру під час навчання поєднали умови виконання вправ з цієї зброї та тактикою дій Збройних Сил України. Це за словами полковника Андрія Бестюка, максимально забезпечило адаптацію українських військових до американських гранатометів.

Постріл з ручного гранатомета M141. Фото: АрміяInform

Ці інструктори згодом проводитимуть аналогічну підготовку в інших навчальних Центрах, своїх бойових підрозділах та у вищих військових навчальних закладах.

Військові наприкінці січня почали опановувати американські ручні гранатомети M141 Bunker Defeat Munition, які нещодавно були передані Україні.

Застосування ручного гранатомета M141. Фото: АрміяInform

M141 (BDM) — це ручна одноразова реактивна граната, призначена для руйнування польових фортифікаційних споруд, пророблення проходів у загородженнях, стінах будівель. Граната має 83-мм фугасну бойову частину HEDP (High Explosive Dual Purpose), що містить 1,1 кг вибухової речовини, із подвійним режимом роботи підривника.

Хоча M141 оптимізована для використання проти фортифікаційних споруд, вона також здатна на знищення неброньованої та легкоброньованої техніки. Граната може пробити до 20 см бетону, або 30 см цегляної стіни.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: