ЗСУ підготували перших інструкторів для гранатометів SMAW-D

07.02.2022 0 By NS.Writer

Наприкінці цього тижня перша група інструкторів виконала практичні стрільби по мішенях з нещодавно наданої США зброї, пише defence-ua.com.

На базі 184-го Навчального центру Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного була підготовлена перша група інструкторів із застосування ручних одноразових гранатометів M141 Bunker Defeat Munition (SMAW-D).

Днями, як повідомляє АрміяInform, перша група майбутніх «вчителів» закінчила курс підготовки та здійснила практичні стрільби з американського озброєння по мішенях на Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ.

Пуски з одноразових гранатометів M141 на полігоні ЗСУ, що на Львівщині

Відзначається, що курс був дуже коротким — два дні. В перший день військовослужбовці отримували теоретичні знання, а на другий відпрацьовували вже практичне застосування.

Активну участь у підготовці інструкторів ЗСУ узяли військовослужбовці США з військово-тренувальної місії JMTG-U

«Зброя хороша, з неї легко стріляти, швидко можна підготувати. Якщо порівняти з нашою подібною зброєю, то в іноземного зразка ефективніша дальність стрільби», — розповів один з щойно підготовлених інструкторів.

Вже з наступного тижня, до 184-го Навчального центру для придбання навичок із застосування M141 Bunker Defeat Munition має прибути ще понад два десятки військовослужбовців ЗСУ.

Перша партія гранатометів SMAW-D для ЗСУ, що була доставлена в Україну у січні 2022 року / Фото: Mauricio Campino

Нагадаємо, партія одноразових гранатометів, разом з вже знайомими ПТРК Javelin, вперше була доставлена в Україну приблизно тиждень тому, в рамках додаткового пакета військової допомоги на $200 мільйонів, котрий Білий Дім затвердив наприкінці 2021 року.

Варто також додати, що паралельно у 184-му Навчальному центрі підготували й першу групу інструкторів з застосування ще однієї новинки — переносних ПТРК NLAW, кілька тисяч яких були нещодавно доставлені в України в рамках військової допомоги з Великобританії.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: