Варшава та Київ підпишуть найбільший за 30 років контракт на постачання зброї

07.06.2022 0 By NS.Writer

Україна та Польща підписують один із найбільших контрактів на закупівлю зброї за останні 30 років. Про це повідомила канцелярія польського прем’єр-міністра Матеуша Моравецького в Twitter у вівторок, 7 червня, пише nv.ua.

«Наразі ми підписуємо один із найбільших контрактів на озброєння за останні три десятиліття — [на] продаж зброї для українців в Україні. Ця зброя добре випробувана, і ми знаємо, що вона буде дуже важливою на полі бою», — цитує слова Моравецького канцелярія польського прем’єра в Twitter.

Як повідомляє PAP із посиланням на заяви прем’єра, Україна частково оплатить зброю зі свого бюджету, частково — за кошти від ЄС, а Польща зможе покращити свій виробничий потенціал, зокрема приділити особливу увагу розвитку ствольної та реактивної артилерії.

Раніше Україна і Польща підписали меморандум про створення комісії, яка підготує рекомендації щодо створення спільного підприємства для виготовлення зброї та військової техніки.

Міністр держактивів Польщі Яцек Сасін додав, що вартість контракту перевищує 2,7 млрд злотих, передає Укрінформ.

За інформацією видання Dziennik, Україна закупить в Польщі 60 самохідних гаубиць AHS Krab на додачу до вже отриманих 18 установок.

Читайте також на Newssky «#Невзоровнаш. Хто кому винен за українське громадянство для „хороших русских“» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: