В Україні розпочав роботу фонд «Партнерство за сильну Україну» з бюджетом £35 млн

09.02.2022 0 By NS.Writer

2 лютого Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс офіційно запустила Міжнародний фонд «Партнерство за сильну Україну», який був ініційований Великою Британією і покликаний підтримати довгострокову стійкість України, пише armyinform.com.ua.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Посольства Великої Британії в Україні у Facebook.

До роботи фонду приєднались такі важливі міжнародні партнери, як Канада, Швеція, Швейцарія та США.

«Велика Британія разом із нашими союзниками підтримує Україну на тлі дестабілізаційного впливу Росії. У партнерстві з українським урядом ми запускаємо цей фонд для зміцнення зв’язків між громадами на півдні та сході України, які постраждали від підтримуваного Росією конфлікту», — зазначила пані Посол Мелінда Сіммонс під час виступу.

Міжнародний фонд «Партнерство за сильну Україну» — це багаторічна мультидонорська програма, ініціатором і координатором якої є Велика Британія, з бюджетом до 35 млн фунтів стерлінгів (розмір британського внеску — 11,5 млн фунтів стерлінгів).

Мета фонду — підвищення якості надання державних послуг, сприяння створенню економічних можливостей для громад у східних і південних регіонах України, які зазнали негативного впливу конфлікту. Крім того, фонд протидіятиме шкідливій дезінформації, сприяючи інклюзивному діалогу, який допоможе розвивати соціальну згуртованість.

Велика Британія прагне відігравати провідну роль у підтримці України в досягненні безпечного й заможного майбутнього для всіх українців, зокрема з тих громад, які потерпають від конфлікту.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: