В Україні готують операторів «Джавелінів». Практично половина слухачів курсу – жінки

04.02.2021 0 By NS.Writer

У Львівській області в Школі протитанкової артилерії триває підготовка операторів протитанкових ракетних комплексів «Джавелін».

Як пише novynarnia.com, про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки заступника командира навчального артилерійського полку — начальник відділення організації навчального процесу підполковник Микола Ханас.

З його слів, метою курсів є ознайомлення військовослужбовців із призначенням, будовою, тактико-технічними характеристиками, принципом дії, особливостями застосування «Джавелінів».

Наприкінці курсу кожен військовослужбовець виконає пуски на тренажерах.

До підготовки українських військових залучені військовослужбовці Сполучених Штатів Америки з «Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи — Україна».

«Армія.Інформ» звертає увагу, що майже половина слухачів курсів і майбутніх операторів «Джавелінів» — жінки.

Нагадаємо, що в листопаді 2020 року в Україні підготували перших вісьмох інструкторів ЗСУ, які навчатимуть бойові розрахунки «Джавелінів».

Школа протитанкової артилерії в листопаді 2020 року звітувала, що вже підготувала 60 операторів переносного протитанкового ракетного комплексу FGM-148 Javelin.

Як інформувала «Новинарня», після тривалих переговорів у грудні 2017 року Сполучені Штати оголосили, що нададуть Україні летальне оборонне озброєння для стримування агресії РФ — протитанкові ракетні комплекси Javelin. Тоді йшлося про 210 протитанкових ракет і 35 пускових установок, загальна сума поставки оцінювалася в 47 мільйонів доларів. Перша партія «джавелінів» прийшла в Україну у квітні 2018 року.

Відомо, що тривалий час ПТРК «Джавелін» на вимогу Вашингтона розміщувалися не на Донбасі.

Однак після отримання Збройними силами України американських ПТРК різко скоротилася активність російських танків у зоні АТО/ООС.

Надалі Вашингтон виділяв Україні нові партії «джавелінів».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: