США готують новий пакет допомоги Україні на $600 млн

14.09.2022 0 By NS.Writer

Цього тижня США можуть оголосити про виділення чергового пакету військової допомоги Україні на 600 млн доларів. Про це повідомили у виданні Politico, пише mil.in.ua.

Ілюстративне фото

Із джерела у Конгресі журналісти дізналися, що раніше міністерство оборони США повідомило законодавцям про використання на допомогу Україні 1,3 мільярда доларів впродовж вересня.

Оскільки минулого тижня адміністрація президента США вже оголосила про пакет допомоги на 675 мільйонів доларів, то новий пакет, як припускає джерело Politico, складатиметься з залишків цієї суми.

Нагадаємо, США оголосили двадцятий пакет допомоги Україні на 675 млн доларів США.

Він включає передачу Україні ракет GMLRS для реактивних систем М270 та М142, які можуть уражати цілі на відстані до 80 км. Також додаткові чотири гаубиці зі 105-мм калібром та 36 000 снарядів.

У пакет входять протирадіолокаційні ракети HARM, які здатні уражати засоби протиповітряної оборони Росії.

Військові отримають 100 броньованих автомобілів HMMWV, 50 броньованих машин швидкої допомоги, 5000 протитанкових систем, гранатомети, стрілецьку зброю та 1,5 млн патронів.

У спорядження входять прилади нічного бачення та інше польове оснащення.

Також у новому пакеті військової допомоги буде 1000 спеціальних 155-мм снарядів RAAM, які оснащені мінами.

Читайте також на Newssky «Найкраща книга для медиків, що надають допомогу при травмах тепер у вільному доступі на українській мові» та дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: